joi, 25 aprilie, 2024

182 de persoane s-au imunizat in ultimele 24 de ore in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

În județul Vaslui, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 182 persoane împotriva COVID-19, din care 46 persoane au fost imunizate cu a doua doză. Numărul total de doze de vaccin primite în județ – 126639, iar numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 04 ianuarie 2021, prima administrare) la nivel județean – 120784, din care: – doza 1 – 64855 persoane și doza 2 – 55929 persoane.

Platforma de programare permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare pentru această categorie de vârstă, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele mențiuni:

Campania de imunizare în rândul adolescenților vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, luni, 23 iulie a.c., acordarea extinderii indicației vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile, conform RCP (https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/spikevax-previously-covid-19-vaccine-moderna-epar-product-information_ro.pdf).

 

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se poate realiza prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali. De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, organizate la nivel național. 

 

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, este activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/). Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

 

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european. Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19/Moderna în cazul copiilor între 12 și 17 ani, iar eficacitatea la aceștia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img