News Flash:

2013, cel mai negru an pentru afaceri de dupa Revolutie!

10 Decembrie 2013
2357 Vizualizari | 1 Comentarii
Pentru judetul Vaslui, 2013 se profileaza drept cel mai nefast an pentru afaceri. Lipsa masurilor de relansare economica si noianul de taxe si impozite au demobilizat chiar si pe cei mai optimisti intreprinzatori. Oamenii de afaceri locali spun ca nu mai cred in nicun fel de promisiuni facute de Guvern sectorul IMM-urilor fiind practic abandonat.

Ovidiu Copacinschi, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei Mici si Mijlocii Vaslui, spune ca cele 300 de taxe si impozite puse de stat pun pe butuci afacerile. “Se tot pun taxe si impozite si nimic nu este in avantajul IMM-urilor. Se spune ca va fi redus CAS-ul, insa de ani de zile se tot promite aceasta masura. Din anul 1990 nu am avut un an atat de greu ca acesta. In loc sa se aplice masuri pentru relansarea economica, astfel incat firmele sa se ridice, ni se pun pe umeri alte poveri fiscale. Nimeni nu doreste sa creioneze o strategie de dezvoltare pentru tara asta, la nivel national, regional, judetean", a spus Ovidiu Copacinschi. La inceputul acestei toamne, oamenii de afaceri vasluieni au cerut Prefecturii si Consiliului Jude- tean Vaslui sa solicite de la Guvern aplicarea unui program special pentru judetul Vaslui, cu scopul de a diminua decalajul economic imens existent intre Vaslui si alte judete din tara. Ovidiu Copacinschi a precizat ca masurile de sprijinire a judetului Vaslui trebuie sa vizeze finantarile asigurate din fondurile structurale europene. “Din punct de vedere economic, judetul Vaslui este pe ultimul loc in tara. Trebuie sa se solicite masuri compensatorii pentru judetul Vaslui, prin aplicarea unui program special care sa acopere cerintele mediului de afaceri si sa recupereze ramanerea in urma a Vasluiului", a declarat Ovidiu Copacinschi. La randul lui, Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, a spus ca la toate intalnirile pe care lea avut cu premierul, cu ministrii si alti reprezentanti guvernamentali, a facut lobby pentru judetul Vaslui. “Sunt cateva lucruri care trebuie rezolvate cat mai repede, data fiind frica oamenilor de afaceri ca nu vor fi creditati. De asemenea, cerem ca sa se opereze corectiile necesare la Codul Fiscal si, treptat, sa se largeasca aria de impozitare. Reducerea CAS, precum si repornirea investitiilor, care acum stagneaza, reprezinta, de asemenea, prioritati pentru mediul de afaceri. Pe de alta parte, ne dorim ca demersul nostru la Guvern sa fie complementar cu cel al autoritatilor judetene", spunea Ionel Constantin.

Avem 13.890 someri!

In luna octombrie, in judetul Vaslui a fost inregistrata o rata a somajului de 8,74%. In evidentele Agentie Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui erau inregistrati, la 31 octombrie, 13.890 de someri. Dintre acestia, 10.561 sunt someri neindemnizati iar 3.329, indemnizati. La sfarsitul lunii octombrie 2013, rata somajului inregistrata la nivel national a fost de 5,40%, mai mare cu 0,67 puncte procentuale (pp) decat cea din luna septembrie 2013, si mai mare cu 0,23 pp fata de cea din luna octombrie 2012. Numarul total de someri, de 489.260 de persoane, a crescut cu 60.394 fata de cel de la finele lunii anterioare. Rata somajului a scazut in doua judete, si anume in judetul Covasna, cu 0,15 pp, si in judetul Brasov, cu 0,13 pp. In municipiul Bucuresti, rata somajului si-a pastrat valoarea din luna precedenta, respectiv 2,06%. Rata somajului a crescut in 39 de judete, cele mai mari cresteri ale ratei somajului inregistrandu-se in judetele Dolj (cu 3,56 pp), Alba (cu 2,42 pp), Galati (1,88 pp), Vaslui (1,76 pp), Olt (1,68 pp) si Ialomita (1,42 pp). Cele mai ridicate niveluri ale ratei somajului au fost atinse in judetele Mehedinti (10,10%), Teleorman (10,05%), Galati (9,05%), Dolj (9,03%), Buzau (8,74%), Vaslui (8,74%), Gorj (8,29%), Alba (8,03%) si Olt (7,83%).

judetul vaslui guvern ovidiu copacinschi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Iqram  | #2200
i LOVE pizza.understatement.We have lots of favorite pizza jonits.Some are made in regular ovens and some are made in stone ovens.But the best? they are made in the old stone ovens . runny homemade pasta sauce and pepperoni. mmm.Now I am starving.
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1475 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049102 (s)