vineri, 19 aprilie, 2024

25.886 de elevi şi profesori au participat la programul de educaţie financiară ‘ABCdar bancar’, organizat de Raiffeisen Bank

Distribuie:

Publicat:

Un număr de 25.886 de elevi şi profesori de liceu din 81 localităţi au participat în acest an la proiectul "Susţin educaţia financiară în comunitatea mea", organizat de Junior Achievement (JA) România şi de Raiffeisen Bank, potrivit unui comunicat remis luni.

Programul de educaţie financiară are rolul de a oferi liceelor soluţii pentru educaţia online, sub titlul "ABCdar bancar": cursuri de educaţie financiară digitale pentru educarea utilizării responsabile a resurselor financiare, acces gratuit la o platformă de e-learning şi posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare educaţiei în şcoală sau la distanţă, se menţionează în comunicat.

În cadrul proiectului, participanţii au petrecut 61.325 de ore parcurgând resursele digitale interactive – conţinuturi video, simulări ale proceselor de economisire, teste şi teme de documentare despre elaborarea şi gestionarea bugetului personal şi despre utilizarea serviciilor financiare, scrie Agerpres.ro.

Cursul "ABCdar bancar" este dezvoltat pe platforma internaţională de e-learning JA Inspire şi este accesibil utilizând orice dispozitiv conectat la internet sau prin intermediul aplicaţiilor Android şi iOS.

În urma proiectului, cele mai active 18 licee participante în proiect, din 16 localităţi, beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 36.500 de lei pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educaţiei în şcoală sau la distanţă.

Până în prezent, în cei 4 ani de existenţă a proiectului "Susţin educaţia financiară în comunitatea mea", la el au participat peste 80.500 de elevi de liceu, care au parcurs modulul "ABCdar bancar", iar 29 de licee teoretice şi tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice şi alte dotări.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img