joi, 28 martie, 2024

3 din 4 femei au aceasta infectie intima

Distribuie:

Publicat:

Candida albicans, este o forma de ciuperca, de obicei gasita în piele sau membranele mucoase, cum ar fi gura, vagin sau rect. Aceasta ciuperca are, de asemenea, capacitatea de a traversa prin sange si are efecte negative asupra gatului, intestinelor si valvele inimii.

Candida albicans tinde sa devina infectioasa din cauza unor schimbari în organism care permit sa creasca în asemenea proportii încat scapa de sub control. Nu se stie concret cauza aparitiei dar se sugereaza ca utilizarea frecventa a antibioticelor ar fi cauza. Infectiile cu candida pot fi eliminate. Cu toate acestea, la persoanele cu SIDA sau alte boli care slabesc sistemul imunitar, infectiile cu Candida pot fi dificil de tratat si pot reveni dupa tratament.

La persoanele cu un sistem imunitar slabit, candidoza poate pune viata in pericol in cazul in care trece in sange si se raspandeste la organele vitale. De obicei apare atunci cand sistemul imunitar este slabit.

Care sunt simptomele:

In cazul in care ciuperca creste in gura, apare sub forma unor pete de culoare alb-crem sau alb-albastrui.

Cand apare in zona vaginala simptomele sunt:
Durere si/sau disconfort in timpul actului sexual;
Modificarea secretiilor vaginale. Acestea devin mai abundente, de o culoare verde-galbuie, cu un miros neplacut si de o consistenta crescuta;
Roseata;
Uscaciune;
Usturime la urinare;
Senzatie de arsura si mancarime in zona vaginului.Aceasta simptomatica apare deoarece secretiile vaginale specifice infectiei cu candida albicans sunt acide.

Cum despistam candida
Confirmarea diagnosticului de candida se realizeaza prin efectuarea unor analize a secretiilor vaginale. Probele recoltate sunt analizate microscopic sau prin efectuarea de culturi in laborator. Pentru acuratetea examenului secretiilor vaginale, se recomanda evitarea spalaturilor intravaginale si a contactului sexual cu 24 de ore inaintea recoltarii probelor. Igiena intima a zonei intime externe se poate efectua cu apa si cu un sapun delicat.

Tratament
Candidoza vaginala poate fi tratata cu medicamente antifungice, fie aplicate local si in jurul vaginului, fie administrate oral. In cazul infectiilor mixte, este necesar un tratament combinat. Este foarte important ca acest tratament sa se realizeze dupa indrumarea unui medic, deoarece sunt si alte tipuri de afectiuni ce pot avea simptome asemanatoare candidozei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img