marți, 23 aprilie, 2024

3 motive pentru care Victor Ponta l-a salvat pe Dan Șova

Distribuie:

Publicat:

Evenimentul Zilei:

Votul din Senat ne-a convins, daca mai era nevoie de asa ceva, ca in materie de salvare a parlamentarilor PSD de la arestare preventiva, Victor Ponta poate face minuni. Cu o singura conditie: sa aiba interes in salvarea respectivului. De data asta, Victor Ponta a avut un interes vital: a) A intuit ca arestarea lui Dan Sova face parte din planul PNL de a rasturna guvernul prin intermediul Binomului SRI-DNA. De altfel, moliciunea PNL in materie de Opozitie si somnolenta lui Klaus Iohannis isi au explicatia in faptul ca Binomul SRI-DNA, sprijinit de ICCJ, cel care l-a facut presedinte pe cel mai prost candidat din istoria moderna a Romaniei, a garantat aducerea la Putere a Gastii lui Vasile Blaga prin decimarea PSD. b) A vrut sa dea un semnal ca in PSD, cind vine vorba de oameni din cercul sau, acestia pot paria pe sprijinul neconditionat al premierului si al sefului de partid. c) A vrut sa dea una peste bot Binomului, constient ca tot ce se intimpla acum in Gubernia Romania nu e lupta impotriva coruptiei, ci rafuiala mafiota, una dintre cele mai crunte din istoria moderna a Romaniei. Specificul nostru de mamaligari face ca rafuiala sa se faca prin intermediul Statului, si nu al ucigasului platit. Glontului din alte tari ii tin locul la noi catusele.

RFI:

FMI recomanda guvernului roman sa ajusteze masurile de relaxare fiscala din proiectul Codului Fiscal, spune reprezentantul rezident in Romania, care se teme de cresterea deficitului. Guillermo Tolosa sustine ca taierea cheltuielilor pentru compensarea masurilor de relaxare nu va fi suficienta sa acopere golul generat la buget incepand de anul viitor. ”Discutiile din cadrul misiunii tehnice au mers bine, am facut progrese mari in a intelege situatia fiscala, am descoperit insa ca va aparea un gol semnificativ la venituri in 2016. Credem ca tintele guvernului pentru acest an vor fi atinse, dar pentru anul viitor este mult de lucru pentru a fi capabil sa-si atinga obiectivele”, a afirmat Tolosa. Pentru ca programul de asistenta financiara sa continue cu succes, FMI asteapa de la guvernul Romaniei imbunatatiri viitoare, astfel incat sa poata fi modificata proiectia asupra deficitului, iar executivul sa se incadreze in tinte.

Digi24:

Analistul Emil Hurezeanu a vorbit  despre alegerile parlamentare din Turcia, care vor avea loc in acest weekend, si a precizat ca presedintele turc Recep Tayyip Erdogan are o legitimitate puternica in tara, avand in vedere ca a transformat Turcia intr-un motor puternic de dezvoltare. Emil Hurezeanu a mai spus ca relatia dintre Turcia si Rusia este una interesanta si ca, intr-un fel, Marea Neagra devine un lac ruso-turc. „Erdogan ( presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, n.r.) este in ascensiune. Regimul asta are o legitimitate puternica, pentru ca baza de masa a acestui partid l-a facut pe Erdogan din primar al Istanbulului prim-ministru si apoi presedinte cu puteri non-protocolare, spre deosebire de presedintii anteriori – pana la el presedintele era ales de Parlament si avea un rol decorativ. El a pus mana si pe puterea asta, i-a indepartat pe militari, i-a lasat in pace pe europeni – „Daca voi nu ma vreti, nici eu nu va vreau!” – si a transformat Turcia, o tara aproape semi-feudala multa vreme, intr-un motor puternic de dezvoltare”, a spus Emil Hurezeanu. „(Turcia are, n.r.) 70 de milioane de oameni, cea mai mare armata din NATO dupa armata americana, mai mult ca niciodata o platforma strategica de prima importanta. Dincolo de pozitia eu intre Europa si Asia, sau de paznic al Dardanelelor si Bosforului, relatia pe care o are cu Rusia, ca mare tara NATO , e foarte interesanta”, a mai spus analistul. „Daca domnul Basescu ar fi sa faca acum o fotografie comentata a situatiei din Marea Neaga, am putea spune ca, intr-un fel, Marea Neagra devine un lac ruso-turc. De altfel, acest duopol ruso-turc persista la Marea Neagra de mai multa vreme. Turcii au relatii si cu Putin, si cu americanii. Sunt in ascensiune, nu-i mai intereseaza presa libera”, a completat Emil Hurezeanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img