vineri, 29 martie, 2024

3 semne ale deshidratarii mai putin cunoscute

Distribuie:

Publicat:

Corpul uman are nevoie in permanenta de fluide pentru a functiona corespunzator, iar daca nu este hidratat pe intreaga perioada a zilei, atunci vor putea fi observate cateva semne destul de evidente ale deshidratarii: durerile de cap, pielea uscata sau setea permanenta. Exista insa si alte semne, mai putin cunoscute, potrivit one.ro.

Ai o respiratie urat mirositoare
Desi pare ciudat, saliva are si ea proprietatile sale de a lupta impotriva bacteriilor. Atunci cand esti deshidratata, nivelul salivei scade, iar gura ta nu va mai fi capabila sa lupte impotriva germenilor care produc acel miros. Daca observi ca respiratia ta are un miros ciudat, incearca sa bei cat mai multa apa.

Ai pofta de mancare
In momentul in care incepi sa ai pofte de mancare, desi ai luat o gustare recent, acesta este un semn al deshidratarii. Din lipsa apei, creierul primeste semnale cum ca ai simti nevoia de a manca ceva si nu de a consuma lichide.

Pielea nu mai are aceeasi elasticitate
Daca pielea de pe mana, in timp ce tragi de ea, revine la pozitia initiala mult mai incet decat de obicei, acesta poate fi un semn al deshidratarii. Din lipsa apei, pielea tinde sa-si piarda elasticitatea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img