sâmbătă, 20 aprilie, 2024

3 sfaturi pentru îmbătranire sanatoasa

Distribuie:

Publicat:

Sfaturi pentru îmbătrânire sanatoasa. Sfaturile oamenilor de știință pentru imbatrani în formă!

1. Golf pentru a imbătrâni sanatos

Potrivit unui studiu suedez publicat în Journal of Medicine and Science in Sports și realizat pe monitorizarea medicală a 300.000 de jucători de golf, jocul de golf ar face posibil să se trăiască în medie încă cinci ani. Institutul suedez observă că golful, care este unul dintre rarele sporturi care pot fi practicate cu ușurință la o vârstă înaintată, pare a fi benefic pentru organism datorită mersului, dar și la nivel social și psihologic.

Cercetătorii indică, de asemenea, că cele mai mici rate de mortalitate sunt observate pentru jucătorii cu cele mai bune handicapuri. O observație care sugerează că într-adevăr golful în sine este o practică sportivă bună pentru sănătate.

2. Sfaturi pentru îmbătrânire sanatoasa. Mai puțin stres datorită yoga

Cercetătorii de la Harvard School of Medicine au descoperit că tehnicile de yoga acționează direct asupra expresiei genelor legate de stres. În scopul acestei lucrări, au fost urmate 58 de persoane. Mai mulți dintre ei au practicat yoga, dar și tai-chi, iar alții nu o făcuseră niciodată. Rezultatele au arătat că practicienii unei meditații sau tehnici de relaxare „își activează” diferit genele legate de stres: creierul lor este antrenat astfel încât reacționează la o stare de anxietate în mod opus persoanelor care nu fac yoga.

3. O viață socială activă

Noi descoperiri ale Jurnalului American de Sănătate Publică indică faptul că viața socială activă poate proteja creierul de demență, una dintre acestea fiind boala Alzheimer. Studiul a urmarit mai mult de 2.200 de femei în vârstă de 78 de ani și peste 4 ani. Aproape 300 dintre ele au fost diagnosticate cu o formă de demență în această perioadă. Dar rezultatele au arătat că, printre aceste femei, cei care au menținut cel puțin un contact zilnic cu cei din jurul lor – fie prin telefon, e-mail sau față în față – au observat că riscul lor de a dezvolta demență scade la 26%. Cu toate acestea, faptul că este căsătorit sau nu nu interferează cu aceste rezultate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img