vineri, 29 martie, 2024

3 siropuri naturale care cresc imunitatea copilului tau

Distribuie:

Publicat:

Daca esti parinte cu copil de gradinita traiesti in fiecare sezon toamna-iarna acelasi scenariu. Copilul tau merge o saptama doua la gradinita, uneori si mai putin si incepe sa tuseasca, sa ii curga nasul, sa acuze dureri in gat, uneori are si febra. Si toate acestea in ciuda faptului ca este hranit sanatos, doarme suficient, se joaca in aer liber.

Il tratezi, se face bine, se intoarce in colectivitate, iar dupa cateva zile, retraiesti aceleasi scene. Daca te intrebi ce poti face pentru ca aceste episoade sa devina mai rare si mai putin grave, medicii fitoterapeuti sustin ca o solutie buna o reprezinta siropurile naturale pentru imunitate. Iata cateva siropuri care stimuleaza sistemul imunitar al copiilor:

Sirop de catina
Supranumita „regina vitaminei C” sau “tezaurul de vitamina C”, catina contine de zece ori mai multa vitamina C decat portocalele, de 20 de ori mai multa decat merele si de 80 de ori mai multa decat rosiile.

Siropul natural de catina se prepara astfel: bobitele de catina se zdrobesc in blender, apoi se filtreaza sucul obtinut, care se combina cu o cantitate dubla de miere. Siropul se pastreaza in borcane din sticla, de preferat inchise la culoare, tinute intr-un loc racoros si ferit de lumina.

Se administreaza una-doua lingurite pe zi, asociat cu bucatele de fructe sau cu apa. Este important de stiut ca siropul de catina nu trebuie administrat copiilor dupa ora 18, pentru ca este un produs energizant.

Siropul de muguri de brad sau pin
Este indicat atat preventiv, pentru cresterea imunitatii, cat si curativ, intr-o gama larga de afectiuni respiratorii. Datorita proprietatilor dezinfectante si de fluidificare a secretiilor din aparatul respirator, acest sirop este eficient in tuse si stari gripale.
Siropul din muguri de brad are efect stimulant si revitalizant asupra organismului copiilor. Un tratament dureaza cel putin o luna.

Siropul din muguri de brad se prepara tot cu miere, dupa urmatoarea reteta: un strat de muguri, un strat de miere, altul de muguri si tot asa. Se lasa la macerat 1-2 luni, dupa care se filtreaza si se pune in sticle. Se iau una-doua lingurite de trei ori pe zi. Are efecte pozitive la copii, mai ales in cazul celor cu polipi nazali.

Siropul de macese
Este aliatul sistemului imunitar, dar se dovedeste util la copii in stari de suprasolicitare intelectuala, anemie si lipsa de vitamine. Siropul de macese contine vitamine A, B1, B2, C, minerale, acizi si enzime. Siropul de macese se obtine si se administreaza la fel ca siropul de catina.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img