joi, 25 aprilie, 2024

30.000 de participanti din 10 orase din Romania vor alerga in cadrul crosului pentru epilepsie

Distribuie:

Publicat:

Reteaua de telemedicina in epilepsie in Romania Telepilepsy organizeaza in perioada 26 mai – 16 iunie un cros pentru epilepsiein 10 orase din Romania, cu scopul de a strange fondurile necesare infiintarii de noi centre de epilepsie si monitorizare. Sunt asteaptati, in total, 30.000 de participanti.

”Telepilepsy – reteaua de telemedicina in epilepsie in Romania, organizeaza cel mai mare cros pentru epilepsie din tara noastra. Evenimentul se numeste <Epilepsy Challenge> si se va desfasura in 10 orase din Romania. Prima actiune va avea loc in Timisoara, in data de 26 mai 2018, urmand ca in luna urmatoare sa se desfasoare si in Alba Iulia, Bacau, Baia-Mare, Brasov, Sibiu, Targu Mures – 2 iunie, Bucuresti – 9 iunie si Cluj-Napoca si Craiova – 16 iunie. Scopul acestei actiuni este sa stranga fondurile necesare infiintarii de noi Centre de Epilepsie si Monitorizare EEG in diferite zone geografice din Romania, conectate atat intre ele, cat si cu centre universitare din tara si din strainatate. La acest eveniment sunt invitati sa participe atat profesionistii din domeniul sanatatii – medici, farmacisti, asistenti medicali – cat si publicul larg ce manifesta solidaritate fata de semenii nostri care se confrunta cu aceasta afectiune. Intentia este de a mobiliza 10.000 de profesionisti in domeniul sanatatii si 20.000 de sustinatori ai cauzei”, se arata in documentul citat.
 
Dr. Bogdan Florea, coordonatorul Telepilepsy, a afirmat ca telemedicina in epilepsie ofera sansa oricarui pacient la un diagnostic timpuriu si corect al formei de epilepsie de care sufera, la monitorizarea evolutiei in timp, acasa sau cat mai aproape de casa acestuia, astfel incat nu va mai fi nevoit sa faca drumuri lungi si costisitoare spre centrele universitare, informeaza Mediafax.
 
“Proiectul Telemedicina in Epilepsie a fost initiat in 2016 de catre un grup de medici sustinut de Asociatia Cluburilor Lions Romania si sponsori. Exista inca diferente majore intre modurile in care se abordeaza problema epilepsiei in arii geografice din tara, atat din cauza echipamentelor medicale, cat si a gradului de pregatire a personalului medical. Practic, un pacient dintr-un oras indepartat, dintr-o zona slab deservita medical, are sansa de a fi consultat de un specialist din tara sau din strainatate cu mare experienta”, explicat Florea.
 
La ora actuala proiectul „Telepilepsy” este functional in 6 cabinete existente deja in Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Sibiu, Bacau si Suceava. Epilepsia este afectiunea sistemului nervos central care permite aparitia unor crize tranzitorii ce tulbura activitatea cerebrala, insa, intre crize, pacientii sunt si se comporta de cele mai multe ori normal. Oficial sunt inregistrate in Romania 130.000 persoane cu epilepsie, dar numarul real se apropie de 400.000.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img