joi, 28 martie, 2024

30 de tancuri si sase avioane MiG-29 din Rusia, la granita Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Serbia va primi in zilele urmatoare echipamente militare din partea Rusiei, relateaza luni postul de radio rusesc BFM, citand Associated Press, care preia o declaratie facuta in ajun de ministrul apararii sarb Zoran Djordjevic, potrivit agerpres.

Ministrul Zoran Djordjevic a declarat – la intoarcerea sa dintr-una din vizitele sale frecvente la Moscova – ca sase avioane MiG-29 vor fi livrate Serbiei “cat de curand”.

Rusia va detasa totodata la Belgrad mai multi experti pentru modernizarea avioanelor achizitionate din rezervele armatei ruse, a indicat el, subliniind ca “MiG-urile vor fi echipate cu cele mai moderne arme, radare, sisteme optice si de comunicare”.

In afara de avioane de lupta, Serbia intentioneaza sa achizitioneze 30 de tancuri si mai multe vehicule blindate din Rusia. De asemenea, Belgradul negociaza cu Belarus achizitionarea a inca opt MiG-29 si sisteme antiaeriene de fabricatie ruseasca.

Inarmarea Serbiei a provocat ingrijorare in Balcani, care s-a confruntat cu un razboi sangeros la inceputul anilor 1990, soldat cu peste 110.000 de morti si milioane de persoane fara adapost, comenteaza AP. Croatia, stat membru al NATO, si-a anuntat deja intentia de a achizitiona avioane de lupta si alte echipamente din Occident, ca raspuns la dotarea armatei sarbe cu armament.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img