luni, 18 martie, 2024

30 de zile de arest preventiv pentru politistul de frontiera husean care a bagat o femeie in coma pe o trecere de pietoni – FOTO UPDATE

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Instanta a decis marti, 27 septembrie ca politistul F. Istrate, sa fie arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile, asta dupa ce cu o zi inainte acesta a fost retinut pentru 24 de ore . Unul din motivele pentru care a fost arestat este faptul ca alcoolemia soferului din sange este de 1,3 la mie. Judecatorii au luat in considerare ca si victima, o femeie care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni este in coma la spital, iar corpul sau a fost practic zdrobit de la impactul cu autoturismul . Soferul prin avocat poate contesta decizia judecatorilor huseni.

Stirea intiala:  Zi cu ghinion luni, 26 Septembrie, pentru F. Istrate, politistul de frontiera din cadrul Vămii Albita. Polițiștii rutieri huseni au finalizat cercetările in cadrul evenimentului provocat de politistul de frontiera aflat in pragul pensiei. Aceștia au mers in fata procurorului de la Parchetul Husi cu măsura de reținere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, marți, 27 Septembrie, acesta sa fie adus din nou de pe arestul IPJ Vaslui in fata judecătorilor care vor decide dacă va fi arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile .

De reamintit este faptul ca bărbatul a fost in seara zilei de 23 Septembrie, protagonistul unui accident de circulație in urma căreia femeia acrosata pe trecerea de pietoni este in coma si conectata la apărate, iar medicii au un pronostic rezervat in ceea ce o privește. Practic, polițistul de frontiera s-a urcat la volanul autoturismului deși se afla puternic sub influența alcoolului, fapt dovedit de aparatul alcooltest a care-i valoare a fost puțin peste 0,50 mg alcool pur in aerul respirat . Acesta se deplasa pe strada Bulevardul 1 Mai pe directia LukOil către Romarta. In fata sa se afla un autoturism marca VW care in aproprierea trecerii de pietoni a oprit, moment in care politistul de frontiera a depășit pe stanga, a intrat pe contrasens, și a spulberat femeia de pe trecerea de pietoni care mai avea doar câțiva pași pentru a ajunge pe trotuar .

Vom reveni cu detalii referitoare la hotărârea instanței .

 

————————-

Stirea initiala : Un politist de frontiera aflat puternic sub influența băuturilor alcoolice, a fost protagonistul unui eveniment rutier extrem de grav in municipiul Husi, strada Bulevardul 1 Mai. Acesta se afla la volanul autovehiculului personal și efectua o depășire a unui alt autoturism moment in care a acroșat pe trecerea de pietoni o femeie care traversa regulamentar. Victima s-a prăbușit inconstienta la pământ după impactul cu mașina. Aceasta a fost preluată de un echipaj al ambulantei și transportata de urgentă la Spitalul Municipal “ Husi “. Starea sa este gravă .

A fost solicitat si echipajul de Terapie Intensiva Mobila pentru a transfera victima la o unitate medicală superioară .

Polițistul de frontiera Florin.I, a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest, iar acesta a indicat o valoare de peste 0,50 mg/ litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost și el condus la spitalul municipal pentru a i se recolta probe biologice pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia . Vom reveni cu detalii

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img