marți, 19 martie, 2024

35 de trenuri Regio ANULATE pentru sudul si sud-estul tarii, din cauza viscolului

Distribuie:

Publicat:

CFR Calatori a anulat miercuri dimineata 35 de trenuri Regio care ar fi trebuit sa circule in judetele Constanta, Ialomita, Olt si Calarasi, din cauza ninsorilor si a viscolului, dar calatorii au la dispozitie alte garnituri care circula pe aceleasi relatii, potrivit informatiilor publicate pe pagina de Facebook a companiei.

“La aceasta ora nu sunt linii inchise si nici trenuri blocate, circulatia fiind adaptata conditiilor meteo nefavorabile, in sudul si sud-estul tarii fiind semnalate intensificari puternice ale vantului. Pe rutele Urziceni-Slobozia, Alexandria — Zimnicea, Rosiori Est-Turnu Magurele, Caracal-Corabia, Ciulnita-Calarasi, Constanta-Mangalia, Medgidia-Tulcea Oras, Ciulnita-Calarasi, Constanta-Mangalia, Medgidia-Tulcea, Slobozia Veche — Urziceni si Caracal — Corabia se circula doar cu locomotive Diesel, motiv pentru care unele trenuri pot inregistra intarzieri”, precizeaza CFR Calatori.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie vor primi, la cerere, contravaloarea acestora.

In acest context, CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, intervine la aceasta ora cu pluguri pentru deszapezire pe 5 intervale de statii din sud-estul tarii, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in conditii de siguranta. La aceasta ora se inregistreaza temperaturi la nivelul sinei cuprinse intre—13 si—3 grade C, in anumite judete din sudul si sud-estul tarii fiind de asemenea semnalate intensificari ale vantului de pana la 70 km/h.

“Traficul feroviar este operational pe toate magistralele de cale ferata, iar trenurile inscrise in circulatie de operatorii de transport feroviar de calatori asigura legatura cu toate zonele tarii. Utilajele de deszapezire actioneaza la aceasta ora pe sectiile: Videle — Giurgiu, Fundulea — Sarulesti (fir II), Tandarei — Slobozia, Medgidia — Tulcea, Fetesti — Lehliu, Ciulnita — Calarasi. In jumatatea de sud a tarii, conditiile meteo nefavorabile impun inscrierea in circulatie doar a trenurilor tractate cu locomotive Diesel (DHC, DA sau GM) pe urmatoarele intervale de statii: Urziceni-Slobozia, Alexandria — Zimnicea, Rosiori Est — Tr. Magurele, Caracal — Corabia, Ciulnita — Calarasi, Constanta — Mangalia, Medgidia — Tulcea Oras”, precizeaza CFR SA.

CFR SA mentioneaza ca tine permanent legatura cu toti operatorii de transport feroviar de calatori si de marfa (OTF) astfel incat, functie de evolutia vremii, traficul feroviar sa fie asigurat pe toate magistralele feroviare. In situatia in care sunt necesare modificari de grafic, toti operatorii de transport feroviar de calatori sunt avizati, astfel incat acestia sa poata publica pe site-urile proprii informatii actualizate despre trenurile inscrise in grafic, scrie AGERPRES.

Calatorii sunt rugati sa consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de calatori pentru informatii actualizate despre trenurile inscrise in circulatie sau despre trenurile anulate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img