joi, 18 aprilie, 2024

4 ambasadori, in vizita la Consiliul Judetean Vaslui – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Duminica, 8 noiembrie, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, au primit vizita a patru ambasadori.

Este vorba despre Excelența Sa Abdullah Zawaei Tahir, Ambasadorul Malaysiei la București, Excelența Sa Iqbal Zafar, Ambasadorul Pakistanului, Excelența Sa Amhar Azeth, Ambasadorul Republicii Indonesia, și Excelența Sa Ali Daud, Ambasadorul Bangladeshului.

Cei patru înalți oaspeți ai Vasluiului au fost însoțiți de Florin Mihalache, consilier al ministrului Economiei, și Vivian Oancea, vicepreședinte al Asociației de Prietenie România-China.

Vizita delegației de ambasadori a fost una de cunoaștere a potențialului agroalimentar și de identificare a unor posibile parteneriate economice din județ.

”Ne bucură faptul că ambasadori ai unor țări din zona asiatică sunt interesați de potențialul economic al județului. Principalele teme de discuție au vizat aspecte privind exportul produselor agroalimentare în cele 4 țări, deschiderea acestora pentru produsele din județ, cum ar fi mierea, vinul, carnea de pasăre, vită și oaie, fructele și alte produse agricole. Cele 4 state reprezintă o populație de 640 milioane de locuitori, iar înalții oaspeți sunt dispuși să identifice soluţii pentru încheierea de parteneriate economice. Vizita nu va fi singulară și vor exista în viitorul apropiat și alte întâlniri. Deja, Excelența Sa Amhar Azeth a anunțat că până la sfârșitul anului intenționează să primească în Indonesia o delegație de oameni de afaceri din zona Moldovei, inclusiv din județul Vaslui, care să discute cu posibili parteneri din această țară în vederea stabilirii unor parteneriate economice pe termen lung”, a declarat președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Cei 4 ambasadori din Indonesia, Pakistan, Bangladesh și Malaysia au mai vizitat în județul Vaslui o fermă avicolă, un abator de procesare a cărnii și un producător de vinuri, urmând ca cele văzute să fie prezentate mediului de afaceri din cele patru țări asiatice.

 

Biroul de presă

Consiliul Județean Vaslui

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img