sâmbătă, 20 aprilie, 2024

4 beneficii ale berii asupra pielii si parului

Distribuie:

Publicat:

Berea este una dintre cele mai populare bauturi alcoolice din intreaga lume. Luna aceasta chiar va fi sarbatorita asa cum se cuvine in cadrul zilelor OktoberFest din Germania. Te va surprinde sau nu, afla ca berea este a treia cea mai populara bautura dupa ceai si apa. Insa, daca iti place doar pentru gust, vei ramane uimit ce beneficii ale berii pentru par si piele exista!

Ca orice bautura, trebuie consumata in moderatie, desi se zice ca este buna pentru sanatate(evident o bere de calitate). Iar pentru ca este bogata in antioxidanti si aminoacizi, bautura minune poate ajuta la infrumusetarea parului si a pielii.

Drojdia din bere este o sursa buna de vitamina B, proteine, seleniu, magneziu, potasiu, zinc si fier. Toate aceste substante sunt extrem de benefice pentru piele.

Uite cateva dintre cele mai surprinzatoare beneficii ale berii pentru par si piele

1. Berea face parul mai stralucitor si mai curat

 

Asta o stiai deja, insa trebuia sa ti-o amintesc. Pentru a-ti face parul mai sanatos si mai puternic, foloseste un tonic pe baza de bere. Dupa ce te samponezi, aplica bere rasuflata(tinuta cu capacul deschis timp de cel putin 10 ore) de la radacina si pana la varfuri.

 

Maseaza scalpul timp de 5 minute. Mai lasa sa actioneze timp de 5 minute si apoi clateste parul cu apa curata. Fa asta de vreo doua ori pe saptamana si te vei bucura de un par mai frumos si mai stralucitor.

 

2. Balsam pentru par
Berea poate actiona si ca balsam pentru par. Daca ai o sticla de bere pe acasa, nici nu vei mai avea nevoie de balsam. Samponeaza parul ca de obicei, apoi pulverizeaza o cantitate mica de bere rasuflata pe par. Lasa-l sa se usuce natural. De asemenea, poti pulveriza o cantitate mica de bere pe par inainte de a-l usca cu uscatorul sau inainte de a-l aranja.

 

Pentru a-ti clati parul cu bere, amesteca o mica cantitate de bautura cu apa. Adauga si 2 linguri de otet din cidru de mere si foloseste acest mix pentru a-ti clati parul dupa samponare.

 

3. Imblanzeste un par carliontat
Pentru parul carliontat foloseste doar bere neagra sau nonalcoolica. Spala-ti parul cu sampon. Toarna bere neagra pe toata intinderea parului. Lasa sa actioneze 5 minute, apoi clateste cu apa rece. Foloseste acest remediu o data la doua saptamani.

4. Revitalizeaza pielea
Antioxidantii din bere lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura. Amesteca, asadar, 1 lingura de bere cu un albus de ou si 4 picaturi de ulei de migdale. Aplica masca pe fata si pe gat.

 

Lasa sa se usuce, apoi clateste cu apa calduta. Usuca pielea cu un prosop curat si aplica crema hidratanta obisnuita. Foloseste aceasta masca o data pe saptamana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img