vineri, 29 martie, 2024

4 programe de formare profesionala organizate de AJOFM Vaslui

Distribuie:

Publicat:

In luna aprilie Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui organizeaza  4 programe de formare profesionala:

la Vaslui – 1 curs de formare profesionala pentru: lucrator in comert pentru 14 someri;
la Barlad – 1 curs de formare profesionala pentru: manichiurist – pedichiurist pentru 14 someri;
la Husi -2 cursuri de formare profesionala pentru: agent de securitate pentru 14 someri si Inspector (referent) resurse umane pentru 14 someri.

Cursurile de calificare/recalificare organizate de AJOFM Vaslui sunt gratuite pentru somerii inregistrati in evidentele institutiei. Astfel, persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca li se ofera astfel posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si practice specifice unei noi meserii care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca.

Somerii care beneficiaza gratuit de servicii de formare profesionala au urmatoarele facilitati:
beneficiaza de pregatire teoretica si practica pe toata durata cursului si sa sustina, gratuit, de cel mult doua ori examenul de absolvire la finalizarea cursului;
beneficiaza de rechizite si materiale de instruire;
beneficiaza daca este cazul de echipament de protectie pe timpul instruirii practice ;
beneficiaza pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport in comun sau, dupa caz de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasari in cursul unei luni, daca nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire;
beneficiaza de consultatii medicale, analize medicale si teste necesare frecventarii cursului.
Inscrierea la cursuri se face la birourile de informare si consiliere din agentiile locale din:
– Vaslui: strada Spiru Haret, nr.5, cam.3. parter;
– Birlad: Bulevardul Epureanu nr.8 ;
– Husi: str. A.I Cuza, bl.45, sc.A, parter.

Cursurile sunt gratuite si pentru somerii neindemnizati aflati in evindenta agentiei ca persoane in cautarea unui loc de munca. Persoanele care doresc sa urmeze un curs de formare profesionala se pot inscrie pe baza unui dosar cu urmatoarele documente: copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatele de studii, adeverinta medicala din care sa reiasa ca solicitantul este apt de munca sau are eventuale restrictii medicale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img