joi, 28 martie, 2024

4 vitamine care reduc melanina din piele. Te poti baza pe ele daca te deranjeaza pistruii si petele hiperpigmentare

Distribuie:

Publicat:

Melanina este pigmentul care este responsabil de culoarea pielii, a parului si ochilor. Bronzarea pielii nu este altceva decat un rezultat al cresterii productiei de melanina. Atunci cand sunt stimulate de substante chimice sau razele UV, celulele cunoscute sub numele de melanozomi si melanocite stimuleaza productia si distributia melaninei.

Crestere brusca a melaninei poate provoca hiperpigmentare, pistrui si pete de varsta. Unele vitamine va pot ajuta sa reduceti nivelul de melanina in organism, prevenind astfel de probleme ale pielii.

Vitamina C
Cunoscuta popular ca acid ascorbic, vitamina C este o vitamina solubila in apa, care are proprietati antioxidante. Atunci cand este aplicata topic, vitamina C se infiltreaza adanc in piele, unde se afla celulele producatoare de melanina si inhiba producerea lor.

Cand melanocitele sunt expuse la UV produc radicali liberi si vitamina C fiind un antioxidant neutralizeaza acesti radicali liberi daunatori si reduce formarea melaninei.

Puteti lua, de asemenea vitamina C. Citricele, grapefruitul, fructele de padure, ardeiul, legumele de culoare verde inchis contin vitamina C si trebuie consumate zilnic.

Vitamina A
Retinolul, unul dintre derivatii acestei vitamine, este utilizat pe scara larga in fabricarea de creme si lotiuni. Vitamina A stimuleaza regenerarea celulelor epidermice si, astfel, zonele afectate de pete hiperpigmentate sunt mult diminuate.
Folosirea regulata a cremelor pe baza de retinol mentine pielea stralucitoare si luminoasa si distruge excesul de melanina.
Poti sa mananci alimente cum ar fi legumele verzi, cartofi dulci, morcovi si ficat.

Vitamina K
Este cunoscuta pentru faptul ca ajuta la coagularea sangelui – prevenind hemoragiile si consolidarea oaselor, dar este esentiala si pentru piele. Este recomandata in special pentru estomparea cearcanelor pronuntate. Vitamina K ajuta la constrictia capilarelor si la reducerea culorii inchise a pielii. Produsele cu vitamina K trebuie aplicate seara.

Consumati alimente precum: broccoli, varza kale, varza, sparanghel, patrunjel, ierburi aromatice uscate sau proaspete – busuioc, oregano, coriandru, etc.

Vitamina E
Este probabil cea mai buna vitamina pentru toate tipurile de probleme ale pielii. Radicalii liberi care accelereaza problemele de piele sunt distrusi atunci cand vitamina E este administrata intern, aceasta avand o puternica actiune antioxidanta. Celulele pielii sunt, de asemenea, regenerate si inlocuite mai repede.

Cel mai bun mod de a lua vitamina E este de a opta pentru capsule. De asemenea, include in dieta zilnica alimente precum nuci, peste gras si spanac care va ofera concentratii mari de aceasta vitamina E. Puteti aplica, de asemenea creme care contin ulei din germeni de grau sau aloe vera.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img