News Flash:

44 de grefieri vasluieni au dat in judecata Ministerul Justitiei, cerand plata unor drepturi banesti.

20 Iunie 2014
2667 Vizualizari | 0 Comentarii
Un numar de 44 de grefieri de la judecatoriile din Barlad si Husi au dat in judecata Ministerul Justitiei, Curtea de Apel Iasi si Tribunalul Vaslui, solicitand plata unor drepturi banesti reprezentand dobanzile pentru banii castigati in instanta si achitati esalonat, in mai multi ani.

 Ministerul Justitiei, Curtea de Apel Iasi si Tribunalul Vaslui au fost actionate in instanta de 44 de grefieri de la judecatoriile Barlad si Husi, care solicita plata in solidar a unor drepturi banesti.

Angajatii cer acordarea unor dobanzi pentru bani castigati in instanta, fiind vorba despre o serie de sporuri, care sunt achitate esalonat, pe parcursul mai multor ani.

”In cererea de chemare in judecata, reclamantii solicita obligarea paratilor in solidar la plata de daune interese moratorii, respectiv dobanzi legale, reprezentand echivalentul prejudiciului suferit de creditori (n.r.-grefieri) prin executarea cu intarziere a obligatiei de plata stabilita irevocabil prin titluri executorii. Reclamantii mai invoca faptul ca prin sentintele civile au fost acordate doar sumele actualizate cu indicele de inflatie, fara dobanzi, iar prin reesalonarea platii titlurilor executorii pana in anul 2016, prin Legea 113/2010, s-a ajuns la o situatie prejudiciala, ceea ce depaseste cu mult exigentele de rezonabilitate”, a declarat, joi, presedintele Tribunalului Vaslui, Diana Elena Sirghi.

Potrivit acesteia, grefierii nu au mentionat in cererile de chemare in judecata sumele exacte pe care le solicita, fiind atasate la dosare doar titlurile executorii.

achitati esalonat ministerul justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0944 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030726 (s)