joi, 25 aprilie, 2024

5 așa-numite beneficii pentru sănătate ale mărului: realități sau mituri?

Distribuie:

Publicat:

Beneficii pentru sănătate ale mărului. Este unul dintre fructele preferate ale romanilor.

Merele sunt stropite? Este adevărat. Din păcate, sunt pulverizate cu numeroase tratamente chimice care nu rămân doar pe coaja, ci pătrund în pulpa peste 3 – 5 milimetri. Drept urmare, știm că, chiar dacă tehnicile actuale permit eliminarea unei mari părți a pesticidelor, rămâne o cantitate enormă chiar și prin îndepărtarea cojii. De fapt, întrucât este cel mai prelucrat fruct, este, de asemenea, unul dintre cele mai benefice pentru tine, dar să il mănânci bio. Într-adevăr, acest lucru garantează că mărul va aduce mai multe beneficii fără a vă umple cu substanțe chimice. Și organic sau nu, o spălare bună va fi întotdeauna necesară, pentru că nu știi niciodată sigur cine și ce a atins fructul!

Merele și beneficiile lor, astfel încât să nu mai fie nevoie să mergi la medic

Da și nu… Cu siguranță, mărul este un fruct foarte bun datorită bogăției sale în vitaminele A și C, magneziu și fier. De asemenea, cojile, în special, sunt surse notabile de antioxidanți. Este creditat, de exemplu, cu efecte asupra bolilor cardiovasculare, dar și asupra inflamațiilor respiratorii. Cu toate acestea, aveți grijă să nu pariați totul pe asta! Într-adevăr, chiar dacă adesea lăudăm conținutul ridicat de fibre, nu este o excepție la fructe și legume. Deci, alte alimente sunt la fel de bogate și vă pot ajuta să faceți față colesterolului. În cele din urmă, altele sunt mult mai generoase în ​​antioxidanți precum cele care au nuanțe roșii și purpurii (afine, zmeură, merișor etc.).

Beneficii pentru sănătate ale mărului. Merele au beneficii orale și, prin urmare, pot înlocui periajul

Da, dar… trebuie să rămână o excepție! Merele stimulează sistemul masticatoriu pentru curățarea dinților. În plus, aciditatea lor moderată creează un teren nefavorabil pentru ca bacteriile să păraseasca dinții. De asemenea, antioxidanții săi (polifenoli) vor combate cariile și vor preveni formarea plăcii dentare. Cu toate acestea, acest lucru nu va înlocui niciodată periajul!

Printre alte beneficii, merele sunt adevărați aliați in cura de slăbire

Nu este greșit! Foarte scăzute în calorii (54 kcal la 100 g), oferă și un indice glicemic destul de scăzut în comparație cu alte fructe. În plus, partea sa crocantă care promovează o mestecare bună promovează un consum lent al acestui aliment și, prin urmare, sațietate. Pe de altă parte, toate acestea se aplică numai în forma sa bruta. Deci, nu vă napustiți pe sucsau compot de mere, în timp ce așteptați aceste aceleași proprietăți. Într-adevăr, ați risca să găsiți aditivi și alte zaharuri pe lângă faptul că ați pierde partea sățioasă. Cu toate acestea, mărul rămâne un fruct și, prin urmare, aduce în mod natural fructoza, un tip de zahăr! În exces, acest zahăr din fructe poate avea, din păcate, efecte negative, în special asupra ficatului. De fapt, nu trebuie să-l consumi excesiv și nici să-ti limitezi consumul de fructe și legume zilnice.

Beneficii pentru sănătate ale mărului. Mărul este un suprimant al poftei de mâncare foarte bun

Absolut. De fapt, datorează această putere pectinei, o fibră care se găsește din abundență. Va tinde să absoarbă apa din tractul digestiv și, prin urmare, să ocupe mai mult spațiu în stomac. Nu uitați că nu trebuie să vă înlocuiți mesele și că acest efect de supresie a apetitului trebuie utilizat cu înțelepciune ca parte a unei diete variate și echilibrate.

În cele din urmă, putem spune că mărul își merită reputația de fruct bun pentru sănătate.

Vixen studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img