vineri, 29 martie, 2024

5 alimente care incetinesc metabolismul

Distribuie:

Publicat:

Daca ai reusit sa slabesti, dar tot mai vrei sa scapi de cateva kilograme in plus care se incapataneaza sa nu plece trebuie sa stii ce alimente consumi si iti pot incetini metabolismul! Celebrul Dr. Oz sustine ca de cele mai multe ori, persoanele care doresc sa slabeasca vor considera grasimile ca principal inamic, insa uita de zahar si consuma foarte des sucuri din fructe. Acest obicei care adesea intra in categoria alimentatiei sanatoase poate sa-ti incetineasca metabolismul si sa te impiedice sa dai jos kilogramele de care vrei sa scapi. Descopera principalele alimente care-ti incetinesc metabolismul!

1. Sucurile din fructe

Chiar daca ti se par sanatoase sucurile de mar, struguri sau portocale pe care le gasesti la supermarket, Dr. Oz avertizeaza asupra faptului ca multi producatori adauga zahar in acestea si nu vei face decat sa consumi o cantitate exagerata de zahar care-ti distruge efortul pe care-l faci de a manca sanatos pentru a slabi.

Specialistul sustine ca in 30 de mililitri de suc de fructe gasesti 30 de grame de zahar, iar in aceeasi cantitate de suc carbogazos se regasesc 28 de grame de zahar.

Sfatul specialistului: prepara acasa o limonada cu suc de lamaie adevarat si indulceste-o cu extract de stevia de la Plafar pentru a obtine o bautura fara zahar si calorii.

2. Cerealele integrale

Atunci cand sunt consumate in exces ele pot sa fie principalul inamic al procesului de slabire, chiar daca le alegi pe cele integrale. De vina este glutenul, amidonul si acidul fitic care se regasesc in ele. Potrivit specialistului, glutenul are efect inflamator, amidonul se transforma rapid in zahar, iar acidul fitic impiedica absorbtia mineralelor si a vitaminelor in corp.

Sfatul specialistului: inlocuieste-le mai degraba cu legume proaspete si fructe sau consuma paine facuta din cereale germinate in prealabil. De asemenea, cel mai bun inlocuitor pentru faina obisnuita este faina de cocos si cea de hrisca.

3. Uleiul de rapita

Folosind un ulei gresit poti sa-ti pui piedici in procesul de slabire, avertizeaza specialistul. Uleiul de rapita are si grasimi hidrogenate care au un efect inflamator si impiedica metabolismul sa functioneze bine.

Sfatul specialistului: inlocuieste orice ulei cu cel de cocos presat la rece. Acest ulei contine anumite tipuri de grasimi care stimuleaza metabolismul si te ajuta sa slabesti sanatos!

4. Untul de arahide

Potrivit specialistului, arahidele care cresc in pamant si retin umezeala cand sunt depozitate pot sa dezvolte o ciuperca numita aflatoxina care afecteaza intestinele. De asemenea, arahidele sunt printre factorii alergeni frecvent intalniti in lume si au un continut ridicat de grasimi omega-6 care au un efect inflamator asupra corpului. De aceea, daca obisnuiesti sa mananci des unt de arahide ii pui o piedica metabolismului si nu poti sa slabesti!

Sfatul specialistului: inlocuieste untul de arahide cu cel de migdale, care stimuleaza metabolismul si te ajuta sa slabesti.

O lingura cu unt de migdale alaturi de cateva bete de telina apio sau felii de mar constituie o gustare echilibrata si sanatoasa, care-ti stimuleaza metabolismul. De asemenea, il poti adauga in smoothie-uri.

5. Granola

De regula are un continut ridicat de zahar si cereale integrale. De asemenea, mierea de albine care leaga ingredientele este pateurizata (expusa la temperatura foarte inalta) ceea ce inseamna ca nu mai aduce niciun nutrient, favorizand doar ingrasarea, avertizeaza Dr. Oz. Chiar daca ai considerat granola sau cerealele crocante un produs sanatos trebuie sa fii atenta la ceea ce consumi, cu atat mai mult cu cat alegi produsele din comert!

Sfatul specialistului: inlocuieste granola din comert cu cea facuta acasa in deshidrator! Lasa la inmuiat peste noapte migdale, nuci, caju si seminte de chia, dupa care pune-le pe un prosop de hartie ca sa absoarba apa. Amesteca-le cu miere naturala, stafide, fulgi de cocos, scortisoara si putina sare de mare. Lasa-le in deshidrator sau in cuptor (dar la o temperatura sub 40 de grade) si vei obtine un amestec numai bun pentru slabit.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img