vineri, 29 martie, 2024

5 alimente care iti hranesc epifiza

Distribuie:

Publicat:

Despre glanda pineala se vorbeste si se scrie mai putin comparativ cu glanda tiroida, desi este la fel de importanta pentru starea de sanatate.

Numita si epifiza, este situata in mijlocul creierului si, ca toate glandele este responsabila pentru secretia de hormoni. Glanda pineala secreta melatonina, care ajuta la stabilirea ciclurilor de somn-trezire si regleaza mai multi hormoni de natura sexuala. Este foarte important sa mentii sanatatea epifizei, iar alimente de mai jos au acest rol:

Iarba de grau
Este una dintre cele mai bogate surse naturale de clorofila, un detoxifiant puternic care ajuta la eliminarea metalelor grele, a pesticidelor si a altor substante nocive din organism, contribuind astfel la sustinerea sanatatii pineale.

Nori
Nori si alte alge marine sunt un ingredient valoros in bucataria japoneza dar si in alte parti ale Asiei, de mii de ani. Nu numai ca este o alga delicioasa si plina de nutrienti, dar este si o sursa bogata de iod. Un nivel normal de iod este asociat cu imbunatatirea functiilor glandei pineale.

Oregano
Oregano si uleiul esential derivat din aceasta planta sunt, de asemenea, considerate a fi o parte excelenta a unei diete care sprijina sanatatea pineala. Aceasta se datoreaza antioxidantilor puternici care pot reduce deteriorarea oxidativa a tesuturilor din corp si protejeaza impotriva efectelor toxinelor.

Otet de mere
Acidul malic din acest tip de otet este unul dintre cei mai buni detoxifianti naturali care are capacitatea de a elimina aluminiul si alte metale nocive din organism. Aceste metale lezeaza de multe ori creierul, inclusiv epifiza.

Sfecla
Sfecla este foarte buna pentru glanda pineala, deoarece si aceasta leguma are un puternic efect detoxifiant, ajutand la eliminarea metalelor grele, a pesticidelor si toxinelor.

Adaugandu-le in dieta si consumandu-le regulat vei sustine sanatatea epifizei, iar asta, la randul sau poate duce la imbunatatirea somnului si a functiei sexuale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img