sâmbătă, 20 aprilie, 2024

5 alimente care te ajuta sa controlezi pofta exagerata de mancare

Distribuie:

Publicat:

Daca ti-ai propus sa slabesti cu siguranta vei incerca sa reduci din cantitatea de alimente consumate, insa cum sa faci acest lucru ca sa nu suferi de foame? Descopera cateva alimente care transmit un semnal catre creier ca esti satula si care au nutrientii necesari pentru a-ti potoli foamea, fara sa-ti saboteze dieta.

Iata care sunt alimentele pe care te poti baza:

1. Merele

Cu o jumatate de ora inainte de ora mesei este recomandat sa consumi un mar, deoarece fibrele si continutul sau ridicat de apa te va face sa mananci mai putin la masa. Astfel nu vei resimti o senzatie accentuata de foame inainte de masa de pranz si nu vei fi tentata sa mananci o cantitate exagerata de mancare, noteaza eva.ro.

2. Avocado

Daca obisnuiesti sa consumi o jumatate de avocado la masa de pranz te vei simti satula toata dupa-amiaza si nu vei fi tentata sa rontai mereu cate ceva, se arata intr-un studiu aparut in publicatia Nutrition Journal. Femeile care au testat acest obicei au constatat ca satietatea este de durata si s-au simtit mult mai putin ispitite sa aiba o gustare nesanatoasa la trei ore dupa masa de pranz.

3. Nautul

O cercetare aparuta recent in publicatia Obesity a scos la iveala faptul ca persoanele care obisnuiesc sa consume cu regularitate leguminoase (naut, fasole boabe, mazare, linte) se simt cu 31% mai multumite dupa ce au terminat de mancat. Aceste leguminoase au un continut ridicat de proteine, dar si fibre din belsug care confera senzatia de satietate de lunga durata si te impiedica sa faci excese alimentare.

4. Supele crema si ciorbele

Consuma-le la fiecare masa de pranz, astfel incat vei fi pe jumatate satula dupa o farfurie mare de supa si poti alege la felul al doilea ceva usor.

5. Ouale

Sunt cele mai potrivite pentru micul dejun, dupa cum arata un studiu recent. Consuma oua la micul dejun, deoarece te vei simti satula pana la masa de pranz si nu vei fi tentata sa mai rontai cate ceva intre mesele principale. Un mic dejun de 300 de calorii care sa contina pana la 39 de grame de proteine din oua sau carne slaba reduce senzatia de foame si te va determina sa mananci mai putine calorii pe parcursul zilei.

Reguli ca sa nu-ti fie foame cand esti la dieta

Chiar daca reduci numarul caloriilor, asta nu inseamna ca trebuie sa suferi de foame, atata vreme cat faci alegerile alimentare corecte. Astfel ca pentru a nu-ti sabota dieta, dar nici sa nu suferi de foame adauga aceste alimente in lista la zilnica:

Supele, tocanitele, cerealele integrale fierte si fasolea boabe

Fructele si legume

Carne slaba, peste, oua.

De asemenea, este recomandat sa consumi fructele intregi mai degraba decat sa le folosesti pentru a face sucuri sau smoothie-uri. Iar la orice gustare ai lua este indicat sa optezi pentru proteine din carne slaba sau lactate degresate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img