vineri, 29 martie, 2024

5 alimente „sănătoase” care sunt de fapt rele pentru sanatate

Distribuie:

Publicat:

Alimente „sănătoase” rele pentru sanatate. A mânca sănătos este doar o problemă de conștientizare. Din păcate, industria alimentară a îngreunat procesul de a sti de fapt ce este sănătos și ce nu, prin plasarea de reclame și etichete înșelătoare.

Bright Side a analizat cateva alimente care sunt rele pentru sănătate, în ciuda afirmațiilor că sunt sănătoase.

Sucuri de fructe

Asta include sucul de portocale! De zeci de ani, industria alimentară a vândut sucuri de fructe și smoothie-uri ca o alternativă sănătoasă la fructele obișnuite. Nu numai că conține aceeași cantitate de zaharuri ca și sucurile acidulate, dar, de asemenea, le lipsesc vitaminele și conțin calorii goale care nu vă vor oferi energie.

În schimb: Mănâncă fructe obișnuite. Dacă vă place foarte mult sucul, îl puteți face acasă, dar amintiți-vă că acesta conține mult mai multe zaharuri decât consumul normal al fructelor.

Alimente „sănătoase” rele pentru sanatate. Lapte

Spre deosebire de ceea ce ne-a fost condus să credem, laptele și produsele lactate sunt departe de a fi esențiale pentru dieta noastră. Deși laptele conține calciu absorbabil și vitamina D, dacă beți mult, probabil că depășiți caloriile necesare pentru o zi. Și, dacă ești adult, s-ar putea să ai riscuri mai ales dacă mănânci regulat carne și ouă.

În schimb: gândiți-vă la dieta curentă și decideți cantitatea de lapte pe care o consumați în consecință. Există și alte surse de vitamina D, proteine ​​și calciu care v-ar putea ajuta să vă îmbogățiți dieta fără a consuma caloriile din lapte.

Sucul scăzut in calorii, fără zahăr

Sucul scăzută in calorii, fără zahăr nu este în prezent considerat sănătos și cea mai mare parte a atenției a fost atrasă asupra aportului de zahăr. Astfel, industria a reacționat la acest aspect și a oferit opțiuni fără zahăr și cu conținut redus de calorii. Dar se spune foarte puțin despre modul în care conținutul de fosfați din aceste sucuri poate deteriora echilibrul mineral din oasele tale atunci când dozele sunt mari. S-ar putea chiar să creeze un cerc vicios în care te simți obosit din cauza deficitului de minerale și apoi bei mai multa cola pentru a te simți treaz.

În schimb: bea apă! O cană de cafea sau o ceașcă de ceai fără zahăr este, de asemenea, o alternativă. Luați în considerare să mâncați o portie de fructe dacă doriți ceva dulce.

Alimente „sănătoase” rele pentru sanatate. Somon de fermă

Somonul este o mare sursă de grăsimi sănătoase și omega-3. Din păcate, somonul de fermă conține, de asemenea, o mare cantitate de pesticide care dăunează sănătății umane. Deși diverse țări au aderat la controlul nou al furajelor și al pesticidelor pentru fermele piscicole, cererea în creștere a determinat creșterea concentrațiilor de pește crescut in ferme, ceea ce la rândul său creează un mediu perfect pentru păduchii de mare. În eforturile lor de a lupta cu păduchii, piscicultorii au sporit utilizarea substanțelor chimice.

În schimb: dacă nu doriți să opriți consumul de somon, verificați originea acestuia. Somonul sălbatic nu este neapărat sănătos.

Ton

Autoritățile spaniole au recomandat recent să nu se consume ton sub nicio formă de catrecopiii sub 10 ani și femeile însărcinate. Acest lucru se datorează nivelului ridicat de mercur găsit în ton, care este un metal toxic care poate provoca boli neurologice, digestive sau imune.

În schimb: Limitați-vă consumul și căutați pești care provin din lacuri locale și ape reglementate corespunzător.

Paine integrala

Pâinea este destul de bogată în calorii și săracă în vitamine și chiar în fibre. Pâinea albă feliată conține deja până la 3g de zahăr pe felie, dar pâinea tipică din grâu integral folosește și mai mult zahăr pentru a masca amărăciunea făinii de grâu integral.

În schimb: Pâinea în cantități moderate este un supliment bun pentru dieta, dar este mai bine dacă puteți cumpăra pâine fără zaharuri, mai ales dacă este cu boabe întregi. Adesea sunt vândute lin brutării locale și nu la supermarket.

Nightwhisper

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img