vineri, 29 martie, 2024

5 criterii în funcție de care să alegi mobilierul de grădină

Distribuie:

Publicat:

Atunci când vremea ne permite, tuturor ne face plăcere să petrecem timpul în grădină. Un spațiu bine amenajat îți poate oferi relaxarea și confortul de care ai nevoie pentru a te simți bine. Mobilierul joască un rol important în amenejarea grădinii. În cazul în care ai o grădină și vrei să o amenajezi, mai jos găsești câteva criterii în funcție de care să îți alegi mobila.

<![endif]–>

Câte tipuri de grădini există?

În primul rând, există mai multe tipuri de grădini: grădină exterioară la stradă, grădină exterioară poziționată în spatele casei, grădină situată pe lateralul casei, grădină înconjurată de clădiri. Iar ca structură, grădinile pot avea diferite forme geometrice sau pot avea formă neregulată. Indiferent de tipul de grădină pe care o ai, există mobilier și accesorii care să completeze spațiul într-un mod surprinzător. 

Cât de mult contează spațiul de care dispun?

Unul dintre criteriile pe care ar trebui să le iei în calcul atunci când cauți să achiziționezi mobilier de grădină este spațiul de care dispui. Iar aici va trebui să iei în calcul spațiul total al grădinii, dar și spațiul alocat celorlalte zone pe care vrei să le creezi, cum ar fi zona de grătar, zona de flori, zona de arbuști sau altele. Dacă ai luat totul în calcul, atunci poți aloca o zonă pentru mobilier. 

Cum stabilesc dimensiunea potrivită pentru mobilierul de grădină?

După ce ai alocat o zonă pentru mobilier, ai grijă să alegi niște dimensiuni potrivite pentru acesta. Nu alege o masa gradina care încape la fix într-un spațiu. Vei vrea să rămână puțin loc și pe lângă masă, pentru a te putea mișca în jurul ei, la nevoie. Ia o masă care să îți permită să stai așezat pe un scaun de gradina fără să te simți înghesuit. 

Contează calitatea mobilierului ales?

Chiar dacă pentru moment are un preț mai mare, costul pe termen lung al unui mobilier de calitate este mai mic decât dacă ai lua mobilier mai slab calitativ. Gândește-te doar că vei vrea să folosești mobilierul cât mai mult timp, nu să îl schimbi de la an la an. Așa că soluția este achiziția unui mobilier de calitate, rezistent la intemperii și UV. Bineînțeles că, dacă știi că mobilierul va stat tot timpul la adăpost într-un foișor sau în alt loc acoperit, nu e nevoie să cauți un model rezistent la intemperii, ci doar un model solid în general.

Stilul de mobilier trebuie să se potrivească cu restul amenajării?

Așa ar fi indicat să fie. În cazul în care grădina ta are o tematică, ar fi bine ca mobilierul pe care vrei să îl pui acolo să respecte stilul. Asta nu numai din considerente estetice. Dacă sunt piese care nu se potrivesc, atunci ele vor crea un disconfort vizual și nu vei mai putea să stai la fel de relaxat. Există multe stiluri în care să îți amenajezi grădina, fie că vorbim de stil mediteranean, oriental, vintage, rustic sau modern.

Ar trebui să stabilesc un buget pentru achiziționarea mobilierului de grădină?

Bineînțeles că prețul reprezintă un factor important în luarea deciziei de achiziționare a mobilierului de grădină. Așa că cel mai bine ar fi să îți faci un buget dinainte să arunci o privire peste opțiunile de mobilier disponibile. Asta te va ajuta să ții lucrurile sub control, pentru că e posibil să găsești ceva care să îți placă foarte mult, dar să depășească cu mult ceea ce ar trebui să cheltui. În plus, stabilirea unui buget te va ajuta să salvezi timp important, căutând doar mobilier care se încadrează între anumite limite

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img