marți, 16 aprilie, 2024

5 februarie, sarbatoare importanta in calendarul ortodox. Sfanta ocrotitoare a femeilor bolnave de cancer

Distribuie:

Publicat:

Calendar ortodox. La data de 5 februarie, Biserica o pomeneste pe Sfanta Mucenita Agatha, ocrotitoare a femeilor bolnave de cancer. 

Sfanta Mucenita Agatha s-a nascut in cetatea Panormos, din insula Sicilia Stim si ca ea a fost frumoasa si bogata.

Calendar ortodox, 5 februarie. A fost ceruta in casatorie de dregatorul Cvintian, insa, a refuzat pentru ca a ales sa traiasca pentru Hristos. Este incredintata unei femei necredincioase, Afrodisia, cu scopul ca aceasta sa o faca sa lepede credinta in Hristos. Avand in vedere ca nu a dat curs cererii in casatorie si ca nu a renuntat la renuntat la credinta in Hristos, va fi supusa la mai multe chinuri. Din acestea amintim ca i-a fost taiat pieptul, cu un cleste de fier.

Despre vindecarea sa in chip minunat, se stie ca: "La miezul noptii i s-a aratat Sfantul Apostol Petru, cu chipul batran si cinstit, purtand in mainile sale multe doctorii. Eu stateam si priveam la tine in ceasul acela, cand ai rabdat chinurile si am cunoscut ca este cu putinta sa se tamaduiasca pieptul tau; pentru aceea am si venit aici". Sfanta mucenita Agata a raspuns: "Eu niciodata n-am obisnuit trupul meu cu nici un fel de doctorie". 

Se crede ca puterea vindecatoare a Mucenitei Agatha este atat de mare, incat poate face minuni si in ce priveste femeile suferinde de cancer la san. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img