vineri, 29 martie, 2024

5 idei de friganele sanatoase, fara prea multe calorii

Distribuie:

Publicat:

Poti pregati niste friganele sanatoase pentru micul dejun, brunch sau ca gustare, atunci cand ti-e pofta de ceva dulce si simplu de facut. Reteta clasica de friganele presupune sa inmoi in oua si lapte niste felii de paine pe care sa le prajesti apoi in unt, urmand sa le servesti cu zahar sau sirop de artar. Nu e de mirare ca le privesti ca pe o bomba calorica.

Iata 5 idei de friganele sanatoase:

1. Friganele cu sirop de artar si scortisoara
Inlocuieste painea alba cu paine integrala si intri, din start, pe drumul cel bun! In amestecul de oua si lapte, pune lapte degresat, sirop de artar – nu mult, pentru ca e foarte dulce! -, scortisoara si putina sare. Serveste-le cu dulceata de afine si, optional, afine proaspete. O portie din aceste friganele sanatoase are 152 de calorii.

2. Friganele cu fulgi de porumb
Pe langa painea integrala, fulgii de porumb adauga textura micului dejun. Foloseste, de asemenea, lapte degresat (cu 1%-2% grasime), oua si esenta de vanilie. Trece painea prin acest amestec de oua, apoi piseaza fulgii de porumb si trece painea prin ei. Prajeste aceste friganele sanatoase in putin unt, apoi serveste-le cu sirop de artar si fructe proaspete. 

Continuarea pe SANATATE.BZI 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img