marți, 19 martie, 2024

5 Locuri care merită vizitate în Germania

Distribuie:

Publicat:

Vara este sezonul vacanțelor și perioada în care cei mai mulți oameni pleacă în excursii, fie să se relaxeze, fie să viziteze și să descopere locuri noi și frumoase. În general, românii preferă să meargă, în acastă perioadă, la mare și la plajă, indiferent că este vorba despre litoralul românesc sau străin, printre preferate fiind Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Totuși, românii ar putea profita de zilele libere din vară și pentru a descoperi locuri și culturi noi. Cu toate că foarte mulți conaționali sunt sau au fost plecați să lucreze în Germania, lucru demonstrat de numărul de plecări înregistrate de companiile de transport persoane România – Germania, majoritatea dintre aceștia nu au profitat și să se bucure de peisajele și locurile frumoase din acestă țară.

De aceea, în continuare vor fi prezentate câteva locuri care se pot înscrie cu scces pe lista cu obiective de vizitat cel puțin o dată în viața a oricarei persoane, indiferent de vârsta acesteia. Aceste locuri pot reprzenta destinația ideala atât pentru un city-break, cât și pentru o vacanță în toată regula.

1. Berlin

Germania are foarte multe orașe fermecătoare, care pot introduce orice turist în atmosfera specifică lor, însă Berlinul nu seamănă cu nici un alt oraș din țară. Acesta este un oraș cool, viu și tineresc, care pulsează de energie și creativitate, ceea ce îl transformă în orașul preferat al tinerilor artiști.

Pe lângă obiectivele turistice de renume, precum Zidul Berlinului, Poarta Brandenburg, Buncărul lui Hittler, Berlinul oferă turiștilor săi o aventură completă datorită împletirii cu succes a istoriei cu aspecte moderne, reprezentate de cluburi originale, muzee inedite, spații culturale neconvenționale și street art.

2. Castelul Neuschwanstein

Unul dintre cele mai frumoase castele din lume, care pare desprins din poveștile clasice cu prinți și prințese, este castelul Neuschwanstein, din munții bavarezi ai Germaniei. Acesta este, totodată, cea mai renumită atracție turistică din Germania, fiind construit într-un stil neo-clasic și așezat pe fundalul mirific al munților acoperiți de zăpadă.

3. Drumeții prin Alpii bavarezi

Pentru pasionații de drumeții montane, Alpii reprezintă un obiectiv care nu ar trebui rata. Dar și cei mai puțin antrenați pot alege sa viziteze Aplii bavarezi, să se cazeze la o cabană din munte și să se bucure de priveliștile spectaculoase, cu munți majestuoși și ape cristaline.

4. Lacul Bodensee

Un lac celebru din Europa, care se află sub teritoriul a trei țări diferite – Germania, Austria și Elveția – lacul Bodensee reprezintă o minune a naturii. Aflat într-o vale glaciară, înconjurat de câmpii verzi dintr-un ținut montan, acesta este renumit pentru frumusețea sa, care toamna capătă un farmec aparte.

5. Croazieră pe Valea Rinului

Rinul este unul din locurile cele mai vizitate din Germania, firmele de transport persoane Germania România având foarte multe rute către această zonă a țării, datorită atracțiilor istorice autentice și a castelelor care sunt într-un număr foarte mare. În plus, o croazieră pe acest simbol german al romantismului poate fi ideală pentru a sărbători un moment important pentru un cuplu, mai ales toamna sau primăvara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img