miercuri, 24 aprilie, 2024

5 lucruri de care să țineți cont, atunci când alegeți lenjeria de pat pentru copii

Distribuie:

Publicat:

Potrivit Academiei Americane de Medicină a Somnului, privarea de somn este o preocupare serioasă pentru copii. Preșcolarii au nevoie de 10-13 ore de somn la fiecare 24 de ore, copiii de 6-12 ani au nevoie de 9-12 ore, iar între 13-18 ani de 8-10 ore.

Copiii care beneficiază de suficient somn au o sănătate mintală mai bună, un sistem imunitar mai sănătos, o memorie mai bună, un comportament mai bun și performanțe școlare mai bune.

Un element cheie pentru ciclul de somn al copilului dumneavoastră este alegerea unui set de lenjerie de pat pentru copii de calitate. Aveți nevoie de un produs care să reziste la accidente și care să aibă o senzație relaxantă și liniștitoare. Cearșafurile și pernele confortabile și respirabile îi vor trimite rapid în somn.

În calitate de părinte, doriți să îi oferiți copilului dvs. o lenjerie pat copii de calitate, care să fie non-alergenică. Copilul dumneavoastră este mai preocupat de felul în care arată. Copiii au gusturi specifice și trebuie să luați acest lucru în considerare.

1. Preferințe de stil

Copiilor de toate vârstele le plac stropii de culoare, ceea ce este ușor de încorporat într-o schemă de culori atractivă care crește odată cu copilul. Ei au, de asemenea, preferințe de gust care se încadrează în patru categorii.

●      Copiii mici doresc adesea o temă pentru dormitorul lor, cum ar fi unicorni, western sau o figurină de acțiune sau un personaj de desene animate preferat.

●      Unii copii preferă liniile curate, moderne, cu foarte puțină dezordine. Ei tind să prefere culorile și modelele luminoase/primare, cum ar fi dungile îndrăznețe.

●      Al treilea tip este stilul clasic. Acești copii preferă culorile moi și modelele tradiționale, cum ar fi imprimeurile florale, paisley și gingham.

●      Apoi, există copiii eclectici, cei care vor un pic din toate. Aceștia pot alege un model din categoria clasică, culori din cea modernă și pot amesteca în ele ceva din categoria tematică.

Copiii care au un cuvânt de spus în alegerea unui set de lenjerie de pat pentru copii se vor bucura să își folosească dormitorul pentru scopul său principal – dormitul!

2. Tematica

Un set de lenjerie de pat pentru copii care are ca temă un personaj poate fi copleșitoare și costisitoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă copilul își depășește rapid gustul pentru acea tematică. Soluția cea mai economică este de a selecta lenjeria de pat care se potrivește cu culorile temei, dar care va crește odată cu copilul, pe măsură ce gustul acestuia se schimbă.

Pentru a le îndeplini dorința de a avea un dormitor tematic, aduceți postere, animale de pluș sau perne care pot fi așezate în  camera copii,  care prezintă personajul ales. Aceste articole sunt ieftine și pot fi schimbate și pot fi aduse la o nouă temă, fără a afecta lenjeria de pat.

3. Așternuturi și plăpumi

Cearșafurile cu o senzație moale și reconfortantă îi vor permite copilului dumneavoastră să se odihnească liniștit. Căutați o țesătură din bumbac cu un număr mare de fire. Copiii se mișcă mult și doriți un produs de calitate care să nu se uzeze rapid.

Plapumele îi facilitează copilului dumneavoastră ocazia să învețe să-și facă patul. Cu toate acestea, schimbarea patului necesită mai mult timp din cauza faptului că trebuie să lucrați cu plapuma în cearșaf.

4.  Curățarea lenjeriei

Copiii prin natura lor murdăresc lucrurile, iar lenjeria de pat nu face excepție. Așternuturile, cuverturile de pat sau plăpumile și păturile trebuie să fie toate lavabile la mașină. Din cauza spălării frecvente, asigurați-vă că achiziționați lenjerie de pat pentru copii de calitate, care să fie de lungă durată.

Pentru ca copilul dumneavoastră să se simtă confortabil în patul său, doriți să reduceți șansele de dermatită textilă. Aceasta apare atunci când pielea copilului reacționează la fibrele din țesături împotriva pielii sale, inclusiv la coloranți, rășini sau alte substanțe chimice.

Acesta este motivul pentru care produsele hipoalergenice și respirabile sunt o alegere excelentă pentru patul copilului dumneavoastră.

5. Protecții impermeabile pentru saltele și perne

Făcutul în pat este o problemă comună la copii, așa că o protecție de saltea impermeabilă este întotdeauna o idee bună. Chiar dacă au depășit stadiul de a face în pat, copilul dumneavoastră mai mare poate lua o gustare sau o băutură în dormitor care poate sfârși prin a se vărsa pe lenjeria de pat. Lichidele care își croiesc drum în saltea pot provoca mucegai nevăzut.

Pe lângă faptul că protejează salteaua de accidentele cu lichide, o protecție de saltea previne ca resturile, murdăria și praful să pătrundă în saltea. Salteaua obișnuită are între 10.000 și 10 milioane de acarieni de praf!

O saltea hipoalergenică funcționează ca o barieră între saltea și copilul dumneavoastră. Aceasta îl protejează pe copilul dvs. de a avea o reacție alergică și va menține lenjeria de pat a copilului dvs. proaspătă și curată, prelungindu-i durata de viață. Protecția nu numai că protejează lenjeria de pat, dar menține salteaua răcoroasă, ajutând corpul copilului dvs. să atingă și să rămână la o temperatură ideală de somn.

O protecție de saltea ecologică este ideal pentru oricine are alergii la puf sau poliester. De asemenea, oferă protecție pentru cei alergici la mucegai și acarieni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img