vineri, 19 aprilie, 2024

5 metode naturale de a scoate punctele negre

Distribuie:

Publicat:

Metode naturale pentru puncte negre. Cine spune piele grasă, spune puncte negre. Săpunul, cremele, poluarea, sebumul înfundă porii pielii noastre. Rezultat: punctele negre, care înfundă porii și ne fac fața mult mai puțin netedă. Mai ales când suntem tineri, pielea noastră este adesea predispusă la imperfecțiuni. Mai degrabă sensibila și reactiva, trebuie tratata delicat. O curățare dimineața și seara este esențială pentru a menține pielea sănătoasă. Puteți opta pentru formula săpun + tonic + cremă, care se dovedește a fi cea mai eficientă în prevenirea apariției punctelor negre și a cosurilor.

1. Aburi

Este ceva foarte simplu de făcut. Folosind aburi, porii dvs. se vor deschide și puteți extrage apoi punctele negre cu degetele. Fierbeți apa, turnați-o într-un bol mare și acoperiți-vă fața cu un prosop curat, puneți-vă deasupra bolului și rămâneți acolo 5 minute. Apoi ștergeți ușor fața cu prosopul și iata! Porii dvs. vor fi deschiși și puteți elimina punctele negre. Acest sfat trebuie evitat pentru cei cu piele excesiv de sensibilă și nu trebuie repetat mai mult de o dată pe săptămână.

2. Bicarbonat de sodiu

Acest sfat oferă efecte garantate într-o săptămână. Stoarceți o lămâie în orice recipient, adăugați sodă de copt pentru a obține o pastă cremoasă. Folosiți acest amestec pe nas și lăsați-l să stea 20 de minute. Clătiți cu apă rece. Faceți acest lucru o dată pe zi timp de o săptămână pentru a vedea rezultatele. Nu trebuie să mai aveți puncte negre pe nas.

3. Metode naturale pentru puncte negre. Sare

Iată o rețetă foarte simplă și foarte eficientă de peeling împotriva punctelor negre: puneți 2 vârfuri de sare în mână, adăugați 2 sau 3 picături de ulei de măsline, masați zonele afectate și clătiți cu apa rece. Acest tratament poate fi făcut o dată pe săptămână.

4. Argilă

Măștile de argilă sunt foarte eficiente în îndepărtarea sebumului, care este cauza apariției punctelor negre. Puneți o linguriță de lut verde într-un bol, adăugați 1 linguriță de iaurt simplu și câteva picături de lămâie, până obțineți o pastă netedă. Turnați 2 picături de ulei esențial de lamaie. Aplicați acest amestec pe zonele afectate și lăsați-l sa actioneze timp de 20 de minute, apoi clătiți cu apă rece. Faceți asta o dată sau de două ori pe săptămână.

5. Metode naturale pentru puncte negre. Cartoful

Frecați ușor zonele afectate cu cartofii tăiați în inele. Puteți face acest lucru de mai multe ori pe zi și vă opriți atunci când acestea dispar, deoarece acest sfat nu împiedică reapariția.

Vivadiva studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img