joi, 28 martie, 2024

5 mituri despre igiena personala

Distribuie:

Publicat:

Spala-ti mainile. Perieaza-ti dintii! Samponeaza-ti parul! Esti atat de prins in rutina zilnica incat cu greu ai timp sa te gandeste la ele. Insa nu crezi ca ar trebui s-o faci? Iata cele mai cunoscute mituri despre igiena personala.

1. Toaletele publice trebuie evitate cu orice pret
In realitate toaletele nu sunt atat periculoase asa cum cred multi oameni. Este adevarat ca sunt anumiti germeni in toaletele publice – insa care sunt sansele sa te imbolnavesti? Foarte foarte mici. Nu uita ca pielea este protectia naturala impotriva germenilor care cauzeaza boli – chiar daca traiesc suficient de mult.

2. Ar trebui sa te speli pe cap in fiecare zi
Un dus fierbinte este exact ce fiecare dintre noi are nevoie pentru a ne trezi dimineata sau pentru a incheia seara. Insa crezi ca este nevoie si sa te speli pe cap in fiecare seara? Bineinteles ca nu. Spalatul parului depinde de mai multi factori, inclusiv de tipul de par pe care il ai, de lungimea lui, de sanatatea scalpului etc. Este important sa stii ca samponul inlatura uleiul natural al parului si din aceasta cauza podoaba capilara se dovedeste mai greu de aranjat si, prin urmare, se poate deteriora atunci cand folosesti pieptanul.

Renunta la samponatul zilnic. In cazul in care parul sau scalpul devin prea unsuroase intre doua spalari, foloseste un sampon uscat sau o pudra pentru bebelus care sa absoarba grasimea in exces.

3. Stomatologul nu stie daca folosesti ata dentara
Nu prea folosesti prea des ata dentara si crezi ca stomatologul tau nu va afla niciodata asta? Ei bine te inseli, chiar daca inainte de a merge la control folosesti din plin ata. Daca iti cureti astfel dintii doar din cand in cand atunci gingiile tale sangereaza cand esti pe scaunul specialistului. Ar trebui sa stii in cazul in care nu folosesti ata dentara zilnic atunci risti ca placa dentara sa se depuna pe dinti ceea ce favorizeaza aparitia cariilor si a bolilor gingivale.

4. Cu cat iti perii mai mult parul cu atat mai sanatos va fi acesta
Este adevarat ca periatul parului ajuta la prevenirea incurcarii lui si distribuie uniform uleiul sau. Insa exagerarea cu trecerea pieptanului prin podoaba capilara nu ii va imbunatati sanatatea parului, ba mai mult il va slabi.

5. Dezinfectarea mainilor este cea mai buna aparare impotriva germenilor
Vrei sa nu te imbolnavesti? Uita de dezinfectant si spala-te pe maini cu apa si sapun. Daca obisnuiesti sa te dezinfectezi de fiecare data este bine de stiut ca, odata cu trecerea timpului, germenii dezvota rezistenta la anumite produse ceea ce inseamna ca vei fi mai protejat daca inveti sa te speli corect pe maini decat daca foloseste zilnic produsele antibacteriene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img