joi, 28 martie, 2024

5 obiceiuri alimentare de imprumutat de la vegetarieni

Distribuie:

Publicat:

In ultimii ani, intre persoanele care consuma carne si cele care au renuntat definitiv la ea a aparut o categorie noua: vegetarienii part-time. Iar nutritionistii sustin ca acestia se bucura de beneficii importante pentru sanatate: kilograme in minus, riscuri scazute de hipertensiune arteriala si de diabet zaharat.

5 obiceiuri alimentare de imprumutat de la vegetarieni

Nu-ti doresti sa renunti definitiv la carne, dar incerci sa o consumi in cantitati cat mai mici? Tii post sau iei parte la campanii globale ce incurajeaza sa renunti o zi pe saptamana la carne (Meatless Friday in Romania)? Inseamna ca si tu esti vegetarian part-time. Foodstory.ro recomanda sa imprumuti cateva obiceiuri culinare de la vegetarieni.

Pune legumele pe primul loc

Construieste-ti mesele in jurul legumelor, si nu in jurul carnii pe care vrei sa o consumi. De multe ori, daca gatesti o mancare delicioasa pe baza de legume, e posibil nici sa nu mai vrei sa incluzi si o bucata de carne in farfurie.

Alege grasimi vegetale in locul celor animale

Grasimile vegetale reduc inflamatiile din corp si te ajuta astfel sa previi o multime de boli, printre care si obezitatea. Asa ca, obisnuieste-te sa ai mereu in casa un avocado – il poti folosi ca mic dejun, in salate, ca guacamole, ulei de masline, fructe oleaginoase.

Consuma cat mai multe leguminoase

Leguminoasele sunt printre cele mai nutritive alimente din lume, bogate in fibre si proteine si cu un continut scazut de grasimi. Care sunt ele mai exact? Fasole, mazare, linte, naut, soia, bob – practic, sunt pastai sau boabe din familia Fabaceae. Vegetarienii le consuma foarte des, in principal pentru continutul lor bogat in proteine. Insa leguminoasele au si alte beneficii pentru sanatate: potrivit studiilor, acestea te ajuta sa scapi de grasimile din zona abdomenului, iti regleaza apetitul, iti imbunatatesc digestia si iti scad riscul de diabet sau boli de inima.

Consuma legume si nuci pe post de gustari

In loc sa mananci o ciocolata la gustarea de dupa-amiaza, mananca o banana sau un mar, savureaza niste legume crude cu guacamole sau rontaie niste alune/nuci. Toate iti vor da energie si iti vor tine de foame pana la urmatoarea masa, fara sa fie foarte calorice.

Transforma legumele in deserturi sanatoase

Foloseste legumele de sezon si pentru a prepara deserturi in casa. Ca tot vine vara, prepara retete cu cirese, cu rubarba, cu capsuni, cu morcovi. Si daca esti gurmand, trebuie neaparat sa incerci acasa sau la restaurant un tort raw vegan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img