joi, 25 aprilie, 2024

5 obiceiuri proaste care te ingrasa

Distribuie:

Publicat:

Obiceiuri proaste care te ingrasa. „Fără timp”! Aceasta este fraza secolului: pentru sport, în special, care ocupa adesea ultimul loc al ocupațiilor noastre. Avem, în general, ocupații sedentare, mult mai multe decât în ​​secolele trecute. Când nu lucrăm, ne petrecem restul timpului stând în mașină, în fața computerului sau televizorului. Mai ales că, după toată agitația zilei, energia ni se sfârșește să se scurgă, iar sportul necesită si el timp.

2. Obiceiuri proaste care te ingrasa. Măncam continuu și mecanic

Prea dese, gustarile nu ne fac bine. Dacă se intampla din când în când, nu este prea rău, dar dacă devine un obicei, poate deveni un obicei foarte nociv. Aveți grijă să nu gustați prea mult atunci când gătiți, în fața calculatorului, în fața televizorului, în mașină etc.

3. Prea multă mâncare rapidă

Să ne întoarcem o clipă la viața noastră prea agitată despre care am vorbit înainte. După o zi de muncă, după poate un mare blocaj in trafic pe șoseaua de centură, după stresul copiilor, cumpărăturilor etc…. cine mai are puterea de găti, stând în fața aragazului? Tentația de a mânca fast-food este foarte puternică și cedăm la ea prea des. Bucătăria fast-food este foarte grasă, conține puține fibre, iar porțiile sunt prea mari. Un mare pericol de a deveni obez în cel mai scurt timp.

4. Obiceiuri proaste care te ingrasa. Este vina prietenilor tăi?

Un studiu a fost realizat pe 12.000 de participanți pe o perioadă de 32 de ani. Au ajuns la concluzia că: cei care au o rudă obeză sau un prieten cu care își petrec mult timp, sunt mult mai predispuși să devină obezi. Procentul merge de la 37 la 57%!

5. Mesele prea rapide

Societatea în care trăim vrea asta. Suntem mereu pe margine și prea presati de timp. Știți că creierul nostru are nevoie de 15-20 de minute pentru a se simți plin. Așadar, dacă mâncăm în 10/15 minute, mesajul care anunta ca am mâncat suficient nu a ajuns încă la creier și, prin urmare, avem tendința de a mânca mult mai mult decât avem nevoie și este suficient. Și vine supraalimentarea care provoacă o mulțime de daune: hipertensiunea arterială, excesul de greutate, glicemia, rezistența la insulină și multe alte probleme.

6. Nu acorda importanta numarului de calorii

Majoritatea oamenilor nici măcar nu se gândesc să controleze numărul de calorii sau grăsimi din fiecare aliment pe care îl pun în coșurile de cumpărături. Și deci, numărul de calorii pe care le consumăm în fiecare zi este mai mare decât numărul de calorii de care am avea nevoie și care este recomandat pentru starea noastră de bine. Și excesul de greutate este asigurat! Persoanele care doresc să slăbească sau cei care doresc să-și mențină greutatea ideală ar trebui să obțină obiceiul de a monitoriza numărul de calorii al tuturor alimentelor pe care le cumpără.

7. Obiceiuri proaste care te ingrasa. Imbraca-te comod!

Universitatea din Wisconsin, în timpul unui studiu asupra îmbrăcămintei „casual” a dovedit că oamenii care s-au îmbrăcat casual și confortabil, nu numai că s-au simti mai bine, dar au ars cu aproximativ 25 de calorii mai mult. Calculul: îmbrăcarea confortabilă în fiecare zi pentru 50 de săptămâni de muncă = 6.250 de calorii arse într-un an! Merită să vă depozitați rochia lungă și tocurile de 12 cm în spatele garderobei!

8. Plictiseala

Știm că, daca suntem plictisiti stresati, tinde să gustăm mai multe pe parcursul zilei sau să mâncăm mult mai mult în timpul meselor. Aceasta se numește „foame nervoasă”. Reacționează: a venit momentul să cauți ocupații de care te bucuri ca să lupți să depășești plictiseala, cum ar fi cititul de exemplu, și să faci puțin sport pentru a te relaxa!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img