joi, 28 martie, 2024

5 plante care tin departe de tine tantarii

Distribuie:

Publicat:

Odata cu incalzirea vremii, tantarii isi vor face simtita prezenta. Decat sa apelezi la tot felul de substante chimice, pentru a tine la distanta aceste insecte care nu doar ca sunt sacaitoare, dar te si pot imbolnavi, mai bine alege o solutie ecologica.
Numeroase plante au proprietatea de a alunga tantarii si pot fi crescute in gradina, in jardinierea sau ghivece. Iata cateva plante care tin tantarii la distanta:

Citronella
Este o planta perena care are aspect de iarba inalta, creste in tufe. Citronella are o aroma foarte placuta, se intretine foarte usor si creste la fel de bine si in gradina, dar si in ghivece pentru terasa.

Funzele de Citronella sunt ingredientul de baza pentru solutii naturale impotriva tantarilor. Frunzele proaspete (vreo doua maini pline), se pun in blender impreuna cu putina apa. Pasta rezultata se combina cu o cantitate egala de alcool. Se lasa la macerat si se agita in fiecare zi, vreme de o saptamana. Se filtreaza iar solutia rezultata poate fi folosita pentru a fi pulverizata impotriva tantarilor. Trebuie sa ai grija: solutia pateaza!

Galbenele
Contin Pyrethrum, un ingredient gasit in formula sa de sinteza in multe insecticide. In gradina galbenelele au capacitatea de a respinge mai multe insecte, nu doar tantarii.

Busuioc
Nu este doar o planta perfecta in gastronomie, dar si un inamic al tantarilor. Busuiocul este una din cele mai bune plante care alunga tantarii. O tufa de busuioc in ghiveci rezista bine la orice fel de conditii daca este udata si daca are un pamant hranitor.
Poti planta in acelasi ghiveci mai multe soiuri de busuioc. Combinatia este foarte placuta estetic, dar si un avantaj in plus pentru actiunea impotriva tantarilor.

Rozmarin
Este un minunat condiment. Cel mai simplu mod de a creste o tufa de rozmarin este sa plantezi seminte, dar poti transplanta si un butas. Plantarea rozmarinului se face primavara sau toamna. Si din rozmarin poti prepara macerate cu alcool extrem de utile pentru indepartarea tantarilor.

Menta
Este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute. Lasata libera, in gradina, de exemplu, creste bogat si poate ajunge pana la un metru inaltime. Este foarte decorativa si este extrem de eficienta in alungarea insectelor nedorite, fiind una din cele mai bune plante care alunga tantarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img