miercuri, 24 aprilie, 2024

5 plante de apartament care te ajuta sa dormi mai bine

Distribuie:

Publicat:

Alegerea plantelor potrivite pentru dormitorul tau poate fi o modalitate foarte buna de a imbunatati calitatea somnului. In afara de a fi decorative, florile de apartament se dovedesc, de asemenea, benefice sanatatatii deoarece filtreaza si oxigeneaza aerul din locuinta. Iata cateva plante de apartament care te ajuta sa dormi mai bine:

Limba soacrei

Este eficienta in absorbtia dioxidului de carbon si eliberarea oxigenului noaptea (in timp ce majoritatea plantelor fac acest proces in timpul zilei), asadar o asemenea planta in dormitor va poate ajuta sa dormiti mai bine.
Nu costa mult, nu este pretentioasa si, in plus, filtreaza unele toxine urat mirositoare – formaldehida, benzen. Toate acestea duc la un aer mai pur si un somn mai bun.

Iasomie
Aceasta planta poate imbunatati calitatea somnului, scade anxietatea si imbunatateste starea de spirit la trezire. Calitatile sale au fost dovedite de un studiu efectuat de Universitatea Wheeling.

Aloe vera
Este una dintre cele mai potrivite pentru casa ta. Pe de o parte, reduce inflamatiile, trateaza cicatricile si pielea arsa, detoxifiaza organismul, pe de alta parte ajuta la eradicarea chimicalelor din produsele de curatenie, purifica aerul.
In cazul in care nivelul de substante nocive din casa ta este mare, planta va dezvolta pete maronii, tinandu-va astfel la curent cu situatia.

Iedera
Pare sa fie cea mai buna planta pentru dormitor pentru ca adormi usor iar somnul este cu adevarat odihnitor. Se dezvolta bine la temperaturi si lumina moderate. Mai mult decat atat, potrivit NASA este planta numarul unu ce poate fi crescuta la interior, datorita abilitatilor ei extraordinare de filtrare a aerului. Aceasta este cea mai eficienta planta la capitolul absorbtiei formaldehidelor.

Lavanda
Expertii au descoperit ca inhalarea parfumului sau are efect sedativ. Aceasta este utilizata in principal ca un parfum pentru sapunuri, sampoane, dar este si un agent de curatare excelent si este uimitoare cand vine vorba de tratarea anxietatii si a insomniei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img