vineri, 19 aprilie, 2024

5 probleme de sanatate pe care le ascunde oboseala cronica

Distribuie:

Publicat:

Printre posibilele afectiuni pe care le poate ascunde oboseala cronica pe termen lung se numara:

Hipotiroidism

Hipotiroidismul este o afectiune care apare atunci cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni pentru a regla metabolismul organismului. Este una dintre cele mai frecvente cauze ale oboselii si te face sa te simti slabita si obosita chiar si atunci cand ai dormit suficient.

Anemie

Anemia este o afectiune caracterizata prin reducerea globulelor rosii din sange. Acestea sunt celulele responsabile pentru transportul oxigenului prin corp. Adesea, atunci cand procesul de oxigenare a tesuturilor si a creierului este ingreunat,  incepi sa te simti obosita si slabita atat fizic, cat si mental. In plus fata de oboseala, anemia mai are simptome precum paliditate, ritm cardiac accelerat/lent, par si unghii fragile.

Insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca apare in momentul in care inima isi pierde capacitatea de a pompa suficient sange in alte partile corpului. Deoarece este impiedicata circulatia, oxigenarea celulara este redusa. Prin urmare, acest lucru duce la senzatie de slabiciune si oboseala. In stadiile initiale, poti simti oboseala atunci cand mergi, cand faci activitati care nu implica efort.

Diabet zaharat

Diabetul este cauzat de acumularea excesiva de glucoza in sange. Din cauza lipsei de insulina sau a rezistentei la aceasta, substanta nu este utilizata de celule pentru a genera energie. Fara a obtine suficient zahar, celulele corpului nu se pot ”hrani” si daca nu isi indeplinesc corect functiile, ele declanseaza simptome precum oboseala, sete, pierdere brusca in greutate.

Tulburari de somn

Nu este ciudat ca, dupa o noapte in care ai dormit, sa te simti obosita si sa nu reusesti sa te concentrezi la activitatile zilnice? Daca ai mai multe nopti in care nu poti adormi sau te trezesti, este posibil ca te confrunti cu oboseala cronica. Recomandate sunt 8 ore de somn pe noapte fara intreruperi. Astfel, vei avea suficienta energie pentru a rezista intreaga zi.

sursa: clickpentrufemei.ro
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img