vineri, 29 martie, 2024

5 proprietati terapeutice ale vinului rosu fiert

Distribuie:

Publicat:

Printre avantajele consumului de vin rosu fiert cu cuisoare se regasesc furnizarea de energie, imbunatatirea digestiei, stimuleaza apetitul si faptul ca poate ajuta la restabilirea echilibrului nutritional.

Regleaza ceasul biologic. Melatonina continuta de vinul rosu ajuta la reglarea ceasului biologic, dar este si un puternic antioxidant. Asadar, consumul unui pahar de vin rosu inainte de culcare poate fi benefic pentru somn

Reduce riscul de cancer. Specialistii spun ca fiecare pahar de vin rosu consumat zilnic reduce riscul cancerului de plamani cu 13%. De asemenea, 4 sau mai multe pahare de vin rosu pe saptamana ajuta la diminuarea riscului de cancer de prostata cu 50%. Si cancerul mamar poate fi tinut la distanta cu ajutorul acestei bauturi. Insa moderatia este cheia: 1-2 pahare pe zi.

Mentine sanatatea vaselor de sange. Vinul rosu poate preveni debutul si progresia aterosclerozei, care se declanseaza atunci cand vasele de sange incep sa-si piarda abilitatea de relaxare. Alcoolul si polifenolii din vin favorizeaza mentinerea sanatatii vaselor de sange, prin promovarea formarii de oxid nitric. Aceasta are un rol foarte important in reglarea tonusului vascular.

Scade presiunea arteriala. Exista dovezi ale unor efecte favorabile ale vinului rosu asupra presiunii sangvine. Astfel, doua pahare de vin rosu sorbite in timpul mesei scad presiunea arteriala la persoanele afectate de hipertensiune.

Sanatatea creierului. Resveratrolul este dovedit a fi un protector eficient impotriva bolii Alzheimer si a dementei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img