joi, 28 martie, 2024

5 retete vindecatoare cu VARZA ROSIE

Distribuie:

Publicat:

Varza verde este consumata mai des decat varza rosie, dar cea din urma furnizeaza organismului mai multi nutrienti. De exemplu, varza rosie contine de 6-8 ori mai multa vitamina C decat varza verde si este, de asemenea, foarte bogata in calciu, potasiu, fier, vitamine B si beta-caroten.

In plus, pigmentii care ii dau culoarea rosie-violacee sunt un adevarat inamic al infectiilor, dar si al tumorilor sau al bolilor degenerative.

Proprietati terapeutice:
– vindeca ulcerul gastric;
– reduce aciditatea gastrica;
– regleaza tensiunea arteriala;
– imbunatateste fertilitatea masculina.

Aceasta asigura, de asemenea, frumusetea pielii. Cantitati mari de vitamina C, sunt vitale in producerea de colagen. Consumul frecvent de varza, mai ales in timpul iernii, ajuta la mentinerea sanatatii pielii.

Este mai buna in tratamentul acneei decat cea verde deoarece ofera rezultate mai rapide. De asemenea, varza rosie este benefica sanatatii creierului si a inimii.

Retete vindecatoare rapide cu varza rosie
1. Leac pentru anemie
In caz de anemie, ar trebui sa consumati zilnic 2-3 pahare cu suc de varza rosie proaspat stors.

2. Sirop de tuse
Sucul stors de la varza rosie calmeaza tusea.100ml de suc de varza rosie, proaspat stors se amesteca cu 120 g de zahar. Se fierbe pana se ingroasa.

3. Leac pentru dureri articulare, luxatii, rani, inflamatii
Substantele din varza rosie stimuleaza regenerarea testuturilor. Varza rosie este utila atat in arsuri de gravitate mica si medie, plagi provocate de cazaturi. De asemenea, descongestioneaza zonele dureroase cauzate de luxatie sau entorsa. Scade inflamatia si scurteaza timpul de refacere a ligamentelor.

Se folosesc frunze spalate bine, strivite cu un sucitor, care se aplica pe zona cu probleme. Se fixeaza bine cu o fasa sterila.

4. Leac pentru mahmureala
Luati doua linguri de sirop de varza rosie pentru a reduce si chiar depasi efectele ebrietatii.

5. Remediu pentru ulcer gastric
In caz de ulcer, pacientul ar trebui sa consume regulat suc proaspat stors – 3-4 pahare, pana cand situatia se imbunatateste.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img