vineri, 29 martie, 2024

5 secrete ale oamenilor care se imbolnavesc foarte rar

Distribuie:

Publicat:

Afectiunile reflecta in mare parte stilul nostru de viata. E adevarat ca exista si boli cauzate de factori genetici, insa cele mai multe apar in viata noastra pentru ca ne neglijam corpul. Persoanele care nu se imbolnavesc atat de des fac anumite lucruri in fiecare zi. Aceste obiceiuri merita cunoscute, mai ales ca nu toate tin de alimentatie. Cu siguranta ai intalnit pana acum persoane care nu au fost niciodata intr-un spital. Exista multi factori care duc la imbolnavirea sistemului imunitar. Iata cateva secrete ale oamenilor care nu se imbolnavesc: 

Consuma alimente bogate in vitamina C. Vitamina C creste imunitatea. Asigura-te ca in meniul tau de zi cu zi introduci fructe si legume bogate in vitamina C ori verdeturi acrisoare la gust. Poti lua si suplimente de vitamina C, mai ales daca simti ca te pandeste raceala.

Dorm 8 ore pe noapte. Cu cat dormi mai putin, cu atat corpul tau depune mai multe efort pentru activitati banale. Celulele tale devin stresate si se oxideaza rapid daca dormi mai putin de 8 ore pe noapte. Conform unor studii recente realizate de canadieni, persoanele care dorm mai mult de sapte ore pe noapte reduc riscul de a contracta o boala cu pana la 17%.

Cauta solutii inainte sa te ingrijorezi excesiv. Nu porni cu gandul ca nicio problema nu poate fi rezolvata. Stresul este culpabil de multe boli, de la depresie pana la diabet.

Masurile de igiena sunt esentiale. Pentru a tine la distanta bacteriile, e important sa te speli pe maini de fiecare data dupa ce folosesti toaleta sau dupa ce pui mana pe anumite obiecte si apoi mananci.

Fac miscare. Chiar daca e frig afara, e bine sa alergi pentru a-ti activa corpul. Sportul ajuta la cresterea rezistentei si intarirea sistemului imunitar. 30 de minute de miscare pe zi si o dieta echilibrata sunt reteta succesului unui corp sanatos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img