vineri, 19 aprilie, 2024

5 semne că e nevoie să -ți schimbi ochelarii protecție PC

Distribuie:

Publicat:

S-ar putea să fie nevoie să vă înlocuiți ramele unor ochelari protecție PC dacă acestea se rup sau au probleme majore de dimensionare, dar cât de des ar trebui să va cumpărați ochelari noi dacă nu au fost deteriorați? Recomandarea oficială este o dată la trei ani. Durata medie de viață a unei perechi de ochelari protecție PC poate fi chiar mai lungă dacă îi păstrați în stare excelentă.

Mulți dintre noi găsim perechea perfectă de ochelari de protecție lumină albastră și rămânem cu ei mult și bine. Dar simplul fapt că poți vedea bine cu ochelarii nu înseamnă că își fac încă treaba, mai ales dacă au trecut deja peste doi ani de la ultimul consult oftalmologic.

Spre deosebire de o pereche de pantaloni care nu se potrivesc unui copil în creștere după o vară, nu este întotdeauna evident să știți când este timpul să vă actualizați dioptriile ochelarilor. Schimbările vizuale se pot întâmpla încet, așa că, dacă întârziați vizită anuală la optometrist, este posibil să nu observați cât de rău s-a înrăutățit vederea, mai ales când vederea ne este agresată constant de dispozitive digitale.

Un semn evident că trebuie să mergi la medic este vederea în ceață. De exemplu, vederea în ceață poate fi un semn că aveți nevoie urgență de o pereche de ochelari protecție PC care va scapă de senzația de oboseală atunci când lucrați mult la calculator.

Alte semne care indică necesitatea înlocuirii perechii de ochelari protecție PC

Clipiti des. Dacă simțiți nevoia să strângeți ochii des pentru a va limpezi vederea, e momentul să verificați dacă e necesară schimbarea dioptriilor sau poate adăugarea unor filtre (antireflex sau chiar ochelari protecție PC).

 Dureri de cap

Muncă suplimentară pe care o desfășoară ochii și creierul pentru a compensa problemele noi apărute pune tensiune pe mușchii ochiului. Acest lucru poate provoca dureri de cap și tulburări oculare. Dacă observați mai multe dureri de cap decât de obicei, poate că ar fi timpul să va gândiți să faceți o vizită la medicul oftalmolog pentru verificări.

Nu v-ați schimbat ochelarii de ani de zile

Medicii recomandă programarea unui examen de ochi detaliat la fiecare trei ani, deoarece sănătatea ochilor este legată de vârstă și sănătatea generală. Medicul dvs. poate detecta chiar semne timpurii ale bolilor de inimă și ale diabetului la un simplu consult oftalmologic, pe lângă afecțiunile legate de vedere.

 Vedere dublă

De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când vedeți două imagini ale unui singur obiect, această este o indicăție că ochii dvs. nu lucrează împreună pentru a vedea clar.

 Ochelarii sunt deteriorați

Lentilele zgâriate vă pot împiedica să vedeți clar și pot face ca vederea dvs. să pară în ceață, iar ramele îndoite pot face că ochelarii să stea incorect la ochi.

Avem tendința să punem sănătatea pe ultimul plan până în momentul în care o anumită afecțiune devine cronică. Un control regulat la oftalmolog, respectarea unor reguli simple, cum ar fi purtarea corectă a unor ochelari de protecție PC, asigurarea unui program de odihnă pentru corp sunt esențiale pentru o viață sănătoasă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img