News Flash:

5 surse de stres care te pot omora

4 Iulie 2015
2253 Vizualizari | 0 Comentarii
Societatea si civilizatia trebuie regandite in functie de specificul uman si de inflorirea sa integrala; si ele trebuie sa inceteze de a fi in serviciul exclusiv al unui elan economic, fara limita, care se intoarce impotriva vietii si fericirii indivizilor, pe care o astfel de dezvoltare pretinde sa o serveasca.

Iata care sunt cele 5 surse de stres care te pot omori.

1. Poluarea atmosferica
Aerul marilor orase este supraincarcat de impuritati si devine din ce in ce mai impropriu de respirat. Plamanii nostri au nevoie de oxigen si nu de carbon, praf, uleiuri, gudron si acizi, pe care le elimina in fiecare zi cosurile de fum, uzinele si autoturismele.

2. Alimentele denaturate

Se vorbeste mult in acest moment de acest fapt in revistele medicale. Alimentele noastre sunt din ce in ce mai chimizate si inceteaza a mai fi nutrimente, devenind otravuri. La ferma, la uzina, la magazin, randamentul si productivitatea impun artificiul. Ingrasaminte, insecticide, pesticide, hormoni, antibiotice, rafinare, sterilizare, conservare... denatureaza pana la moarte painea noastra, ouale, vinul, carnea si toate celelalte alimentele. Una dintre cauzele proliferarii cancerului este aceasta chimizare a hranei. Rare sunt alimentele care ajung pe masa noastra asa cum le-a facut natura.

3. Asfixia cutanee

Pielea nu este un sac inert. Invelisul cutaneu, cu glandele sale sebacee si sudoripare, patura bazala epidermica si capilarele sale, este un organ imens, cu functii multiple. Ea dreneaza organismul, colaborand cu vezica biliara si plamanii, eliminand urina, mucusul si sebumul. Pielea neutralizeaza deseurile, reziduurile si toxinele. Ea secreta hormoni si fabrica, gratie unei activitati de autosinteza inca necunoscuta, vitamine si minerale. Creeaza un intreg chimism de aparare, ce contribuie la salvarea edificiului celular pe care il acopera. Necazul este ca purtarea de imbracaminte interzice pielii sa-si exercita in intregime functiile, si aceasta asfixie cutanee ne perturba metabolismul. Pentru a se activa, pielea are nevoie de radiatii solare si luminoase, de caldura, de excitatii variate venite din mediul exterior. Pielea celor civilizati nu primeste nimic: ea moare. „Pentru a regenera omul, trebuie refacuta o piele care sa traiasca cu adevarat”, spunea Riekli. Pentru a stimula pielea si a-i aminti rolul, trebuie sa facem bai de aer cu fiecare ocazie, sa cautam bronzarea solara integrala, stimularea epidermei prin frectii cu esente vegetale aromatice si prin exercitiu. In sfarsit, trebuie sa uzam de apa calda si rece si sa facem bai de vapori regulat.

4. Carenta musculara

Uitam prea adesea sa vorbim despre aceasta. Sportul este o activitate minunata pentru corp, dar practicat in exces devine daunator. Totusi, nimic nu justifica lipsa de activitate musculara a marii majoritati a oamenilor. Pierderea de volum si de relief muscular pe care o constatam la majoritatea oamenilor moderni antreneaza o periculoasa atonie a organelor interne, mai ales pe osatura coloanei vertebrale si a tubului digestiv. Circulatia si inima sufera de insuficienta diafragmei si a muschilor periferici, care sunt pompe aspirante si care misca lichidul sanguin. Muschii sunt contraponderea fiziologica a nervilor. Femeia, mai mult decat barbatul, sufera de carenta musculara si, mai mult decat el, este victima bolilor de nervi. Gimnastica musculara, sistematica, adica cultura fizica analitica, la haltere, ar trebui sa fie cotidiana pentru toti si la toate varstele. Nu exista exceptie, nu exista contraindicatie. Omul, animalul care este construit pentru a-si utiliza bratele prin excelenta, isi pierde sanatatea prin pierderea muschilor proprii. Din fericire, prin lucrul cu halterele, muschii bratelor se pot regenera. Bratele subtiri si burtile lenevite ignora legea activitatii musculare si beneficiile care rezulta din aceasta. Sportul competitiv, cu specializarile, antrenamentele adesea antifiziologice, campionatele si recordurile sale nu este scoala unei musculaturi sanatoase. Noi, barbatii, trebuie sa practicam exercitiul fizic regulat, acasa sau la sala (Edmond Desbonnet nu inceta sa recomande asta) si sa ne virilizam prin culturism cu greutati medii, cicloturism, mersul cu rucsacul pe umeri la munte si atletism. Femeia va afla in dans o completare a activitatilor sale fizice, fara a mai vorbi de plimbarea in aer liber.

5. Intoxicatiile medicamentoase

Ele sunt reale si adesea grave. S-a vorbit de pericolul sulfamidelor si al antibioticelor care creeaza matci de microbi rezistente. Pentru a vindeca un rau mic nu trebuie provocat un altul mai mare, prin abuzul de medicamente toxice. Doctorii Carton si Durville au semnalat in scrierile lor pericolele medicatiei chimice care naste la 9 din 10 bolnavi o intoxicatie ce se adauga celei a bolii propriu-zise. Medicul George Rouhet spunea: „Medicamentul trebuie folosit in exclusivitate pentru cazurile de urgenta – dureri insuportabile, simptome grave, infectii microbiene care pun viata pacientului in pericol. Atunci cand ne arde casa, chemam pompierii, dar toata lumea stie ca apa care stinge focul provoaca, la randul ei, multe distrugeri”. In viata de zi cu zi, supramedicatia este opusul sanatatii. Trebuie sa reinvatam sa traim natural, sanatos, fara a utiliza vreodata medicamente.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1621 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014640 (s)