joi, 28 martie, 2024

51 DE MILIOANE DE EURO VIN IN JUDETUL VASLUI

Distribuie:

Publicat:

Pare prea frumos pentru a fi adevarat dar lucrul acesta se va intampla in cel mai scurt timp. Judetul Vaslui va primi 51 de milioane de euro pentru imbunatatirea accesului la apa. Orasele  Vaslui, Barlad, Husi si Negresti vor avea acces la acest proiect. Investitia presupune construirea si renovarea a peste 130 de kilometri din reteaua de alimentare cu apa iar 179.000 de locuitori vor beneficia de pe urma acesteia.                                                                                                                        

La nivel national sunt  6 astfel de proiecte de infrastructura in domeniul gestionarii apei (celelalte 5 sunt in judetele Arges, Dambovita, Maramures, Prahova si Satu Mare), care vor beneficia de investitii in valoare de 155 milioane de euro din Fondul de Coeziune.                                                                     
 
Scopul acestor bani alocati de Comisia  Europeana  este imbunatatirea colectarii, tratarii si distributiei apei in intreaga tara.                                                                                  

“Politica de coeziune investeste pentru ca fiecare cetatean sa aiba in permanenta acces la apa curata, protejandu-se astfel, in acelasi timp, atat sanatatea acestora, cat si mediul inconjurator”, a declarat comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img