News Flash:

51 sanctiuni contraventionale au fost aplicate de oamenii legii in Piata Agroalimentara BARLAD

12 Aprilie 2014
4121 Vizualizari | 0 Comentarii
Politistii, jandarmii si reprezentantii altor institutii din judetul Vaslui au desfasurat in ziua de joi 10 aprilie, intre orele 0900 – 1600, o actiune pe linia prevenirii si descoperirii actelor ilicite de comert in Piata Agroalimentara Barlad, in magazine de produse alimentare si in depozite en-gros de pe raza municipiului Barlad.

    Actiunea a fost organizata de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul structurilor de investigatii criminale, actiuni speciale si politie rutiera. De asemenea, au mai participat militari ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui si reprezentanti ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Vaslui.

    S-a avut in vedere modul in care sunt trecute in evidentele contabile ale agentilor economici activitatile de comert desfasurate. De asemenea, s-au verificat documentele fiscale de comercializare a produselor care sunt achizitionate din diverse depozite, documente legale de insotire, respectiv de provenienta a marfurilor transportate, precum si daca sunt folosite casele de marcat de catre agentii economici.

    A fost verificate 74 persoane fizice si juridice, precum si 32 autovehicule. Oamenii legii au aplicat 51 sanctiuni contraventionale, dintre care 43 pentru incalcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, iar 8 la alte acte normative. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de 82.000 lei, iar a bunurilor ridicate in vederea confiscarii de 5.300 lei.

    De asemenea, au fost constatate 2 infractiuni (fals si uz de fals), intocmindu-se un dosar penal, in care politistii efectueaza cercetari pentru clarificarea aspectelor referitoare la falsificarea de documente in vederea decontarii unor sume.

In cadrul actiunii, s-au efectuat verificari la punctul de lucru al unei societati comerciale din municipiul Barlad, ce are ca principal obiect de activitate comercializarea produselor alimentare. Intrucat nu erau respectate prevederile legale privind efectuarea actelor de comert, a fost dispusa sanctionarea contraventionala a administratorului acestei societati comerciale cu amenda in valoare de 5.000 lei, conform art. 1, lit. d si e, din Legea nr. 12/1990, republicata.
Totodata, a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 2.380 kg produse procesate din cereale (faina porumb, combinate, srot, crupe) si 53 litri ulei alimentar de floarea soarelui (valoarea bunurilor ridicate in vederea confiscarii fiind de 2.500 lei).

vaslui jandarmi vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033657 (s)