miercuri, 24 aprilie, 2024

58 de cazuri de coronavirus pe raza judetului Vaslui, vineri 17 aprilie 2020

Distribuie:

Publicat:

Astăzi 17.04.2020, la nivelul județului Vaslui, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Vaslui, se află: 

– 470 persoane izolate la domiciliu; 

– 18 persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore; 

– 40 persoane ieșite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore;

 – 881 persoane carantinate la data curentă (445 persoane în carantină instituționalizată, 436 persoane în carantină la domiciliu);

 – 45 de persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore; 

– 16 persoane carantinate în ultimele 24 de ore, în carantină instituționalizată; 

– 58 de cazuri confirmate cu noul coronavirus.

 

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină. 

 

Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

 Ieri 16.04.2020, peste 230 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

 S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.100 persoane. De asemenea, peste 215 societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

 Au fost aplicate 256 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 574.390 lei, 195 astfel de sancțiuni (în valoare de 467.210 lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. 

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 53 de misiuni, a folosit 84 de efective, s-au constatat 11 contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 / 2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 23.000 lei. 

 

Aducem în atenția cetățenilor recomandările oferite de Grupul de Comunicare Strategică privind conduita de prevenție în perioada sărbătorilor pascale.

-Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit.

-Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună;

-Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru;

-Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare;

-Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.

 

În continuare insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!

 INFORMĂM cetățenii să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență! Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20. Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0725.218.672.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img