sâmbătă, 27 aprilie, 2024

6 ani fara Sergiu Nicolaescu. Cum arata acum vaduva marelui regizor

Distribuie:

Publicat:

Sergiu Nicolaescu a realizat 54 de filme, in 51 de ani, vizionate de peste un miliard de spectatori. Marele regizor si actor roman a murit intr-o zi friguroasa, joi, 3 ianuarie 2013, la 82 de ani. A iubit o femeie mai tanara decat el cu 47 de ani, pe care a intalnit-o in 1996, dar pe care a luat-o de sotie abia in 2005. Este vorba despre Dana Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu avea 82 de ani cand s-a stins din viata, dar era foarte activ. De aceea, romanii au fost socati cand au auzit trista veste si au venit cu miile sa-si ia adio. Sotia sa, Dana, cu 47 de ani mai tanara, l-a condus pe ultimul drum imbracata intr-un mantou alb, iar lumea a huiduit-o si i-au spus ”Vaduva alba” pentru gestul pe care multi nu l-au inteles atunci. La 6 ani de la moartea regizorului, fotoreporterii Click! au surprins-o pe vaduva acestuia prin oras, la cumparaturi, si trebuie sa recunoastem ca pare foarte schimbata. In primul rand pentru ca nu am mai vazut-o niciodata imbracata sport, fiind recunoscuta pentru tinutele ei elegante, rafinate. Dana Nicolaescu a ramas cu intreaga avere, pentru ca celebrul cineast nu a avut urmasi. Adica un milion de euro, insumand 3 case, 2 terenuri si 13 conturi bancare de 400.000 de euro. Femeia detine o gradinita privata in zona Piata Gemeni, din Bucuresti.

Sergiu Nicolaescu a facut 54 de filme

Sergiu Nicolaescu fost cel mai vizionat regizor roman si cel mai prolific. A debutat fulminant in 1962, cu o co-productie monumentala, filmul ”Dacii”. Timp de 51 de ani a realizat 54 de filme, vizionate de peste un miliard de spectatori, din Romania (130 de milioane), China si Rusia. ”Nea Marin miliardar”, ”Cu mainile curate”, ”Mihai Viteazul” sunt doar trei din creatiile de referinta din istoria cinematografiei romanesti.

Marele regizor roman a lucrat cu multi actori din Generatia de Aur, care, din pacate, au plecat si ei dintre noi: Amza Pellea, Emanoil Petrut, Jean Constantin, Mircea Albulescu, George Constantin, Gheorghe Dinica.

De ce s-a imbracat Dana Nicolaescu in alb la inmormantare

Sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, a dezlegat misterul paltonului purtat de sotia maestrului, la ceremonia de incinerare. "N-ati vazut ca era mare la maneci? Era paltonul fratelui meu. A fost dorinta lui, ca Dana sa nu vina imbracata in negru la inmormantarea lui. Prin urmare, ea a imbracat un palton al fratelui meu, ca sa-l simta mai aproape de ea. Asa fost si la inmormantarea mamei mele. Nu m-a lasat sa vin imbracata in negru la inmormantarea ei", a precizat atunci Iolanda Nicolaescu la Antena 3. Sora lui Sergiu Nicolaescu s-a stins din viata in iulie 2017.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img