joi, 25 aprilie, 2024

6 beneficii pentru sănătate ale mersului la plajă

Distribuie:

Publicat:

Plajele sunt unele dintre cele mai mari și mai plăcute caracteristici naturale pe care ni le oferă acest pământ. Proprietarii de locuințe plătesc sume exorbitante de bani pentru a locui lângă o plajă, turiștii merg în locuri însorite la malul mării în vacanțe și, când vine vârsta de pensionare, toată lumea visează să se încălzească în zonele de coastă.

Și totuși, de ce se întâmplă asta? De ce gravităm noi, ca oameni, în mod natural spre plajă? Hai să recunoaștem; nu auziți prea des „Doamne, tocmai m-am întors de la plajă și a fostoribil. Sunt stresat și acum mă simt mai deprimat ca niciodată!"

Deși este posibil să nu putem identifica în mod conștient motivele exacte pentru care ne simțim atât de fericiți și relaxați după o zi la plajă, aceasta are cu adevărat multe efecte pozitive asupra unei persoane atât fizic, cât și psihologic.

Deci, investiți în câteva rochii de plajă superbe și bucurați-vă de aceste 6 beneficii pentru sănătate ale mersului la plajă.

Mersul la plajă ameliorează stresul.

Beneficiul numărul 1 al mersului la pe plajă este calmarea stresului. De îndată ce ieșiți din vehicul și în soare, simțiți efectele calmante ale mării sau oceanului.

Atât soarele cât și valurile funcționează pentru a vă relaxa complet corpul, pentru a vă scăpa de dureri și pentru a vă elibera de stresul zilnic.

Nu numai că serotonina este eliberată aproape imediat când ajungeți pe plajă (serotonina este un hormon cheie pentru relaxare și fericire), dar sunetul și imaginea plajei și mării sunt pur și simplu atât de liniștitoare și calmante.

Datorită acestor efecte calmante, valurile care se prăbușesc sunt deseori alese pentru aparatele de somn. În plus, terapia cu lumină este ceva care este, de fapt, prescris de medici și terapeuți pentru a ajuta pacienții să combată anxietatea și stresul.

Veți dormi întotdeauna mai bine după o zi de plajă.

După doar câteva ore la plajă, unul dintre cele mai mari beneficii pe care le veți simți este un somn cu adevărat minunat mai târziu.

Pentru persoanele care suferă de insomnie care caută un remediu natural, plaja este o recomandare certă. Acest lucru se datorează faptului că plaja ajută la ameliorarea a trei factori cheie care inhibă somnul: niveluri ridicate de stres și anxietate, lipsa oboselii fizice și dezechilibrele hormonale.

Nu numai că vă veți simți relaxat imediat după ce puneți piciorul pe plajă, dar mersul pe plajă este în sine o activitate fizică excelentă.

În plus, soarele și scăderea nivelului de stres ajută imediat la reglarea hormonilor – ceea ce vă va ajuta mult mai ușor mai târziu în acea noapte să adormiți liniștit și profund.

Obțineți cantitatea zilnică de vitamina D în doar zece minute la plajă.

Una dintre cele mai esențiale vitamine din dietele noastre este vitamina D; cu toate acestea foarte puțin din aceasta este absorbită prin consumul de alimente. Da, este posibil să beți lapte sau alte alimente îmbogățite cu vitamina D, dar deseori nu este suficient ca organismele noastre să absoarbă zilnic cantitatea corespunzătoare.

Din fericire, petrecerea a doar zece minute afară la soare poate permite unei persoane să-și absoarbă doza zilnică de vitamina D direct prin piele!

Mersul la plajă vă poate îmbunătăți capacitatea de a combate infecțiile.

Este posibil să fi simțit acea înțepătură dureroasă atunci când o rană deschisă este expusă la apă sărată. Din fericire, acea durere este un semn că rana este de fapt curățată de apă.

Apasă rată are proprietăți antibacteriene și antifungice unice, ceea ce o face excelentă pentru infecții externe; cu toate acestea, ajută și la infecțiile interne.

Iodul din apa oceanului este de fapt un stimulent fantastic al sistemului imunitar. Nu numai că este foarte antiseptic (este utilizat tot timpul în spitale și intervenții chirurgicale), dar ajută la creșterea funcției glandei tiroide care, la rândul său, mărește funcția sistemului nostru imunitar.

Bucurați-vă de oportunități nesfârșite de a face mișcare când sunteți la plajă.

Fie că doriți să scădeți în greutate, să vă mențineți în formă sau chiar să scăpați de ceva energie acumulată, veți observa că cel mai bun loc pentru a face acest lucru este plaja.

Puteți să ieșiți în apă și să înotați sau puteți chiar să stați pe plajă și să vă plimbați colecționând scoici.

În mod surprinzător, mersul pe nisip este de fapt destul de dificil și folosește mai mulți mușchi decât mersul pe trotuar normal – cu atât mai mult dacă vă dați jos pantofii și mergeți cu picioarele goale!

A merge la plajă este ca și cum ați avea parte de un tratament de înfrumusețare pentru pielea dvs.

Plaja și apa mării au cu adevărat un efect uimitor de pozitiv asupra sănătății și aspectului general al pielii. Nu vorbim despre coacerea la soare până când sunteți bronzat (vă rugăm să purtați protecție solară!). În schimb, ne concentrăm pe proprietățile antibacteriene și de detoxifiere ale elementelor.

Nisipul face o treabă minunată, exfoliindu-ne picioarele, mâinile și corpul. Nimic nu îndepărtează celulele moarte ale pielii, așa cum o fac bucățile de nisip!

Odată ce soarele cald ne deschide porii, apa sărată poate intra și scoate toxinele. Gata cu pete, piele decolorată sau exces de sebum! Și încontinuare, iodul și sarea din apă lucrează pentru a distruge complet bacteriile și ciupercile de pe piele care provoacă erupții.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img