joi, 28 martie, 2024

6 leacuri pe baza de ceapa pentru sanatatea ta

Distribuie:

Publicat:

Ceapa este o leguma, in foarte multe cazuri, recomandata pentru probleme de sanatate. Iata cateva dintre cele mai interesante proprietati ale cepei. 
1. Daca tai o ceapa rosie in patru bucati si le adaugi in oala in care fierbi carnea de pui, nu vei mai avea nevoie de condimente in plus. Puiul va capata o aroma aparte si va fi mai usor de digerat.
2. Depozitele de grasime si arsurile de pe fundul oalei ne pot imbolnavi, pentru ca ele creeaza mediul ideal pentru inmultirea bacteriilor. Pentru a scapa de ele, tot ceapa este de mare ajutor. Imbiba buretele obisnuit de spalat vase cu zeama de la doua cepe fierte ori chiar cu bucatile taiate de ceapa si oala isi va recapata stralucirea.
3. Pentru a preveni inflamarea pielii in urma intepaturilor insectelor, ai nevoie de o jumatate de ceapa. Tine ceapa intr-un tifon si leaga-l bine in zona afectata. Atentie! Daca esti alergic/a la substantele chimice din aceasta leguma, evita acest remediu!
4. Unul dintre siropurile eficiente in combaterea simptomelor bronsitei este cel de ceapa. Doua pana la trei lingurite pe zi din acest sirop vor calma durerile.
5. Tot banala ceapa poate veni de hac ciupercii piciorului. Daca pantofii tai sunt atat de murdari si uzati incat nicio alta substanta chimica nu functioneaza, foloseste ceapa.
Microbii care se depun pe talpa pantofului pot duce la infectii. Razuieste o ceapa si las-o in pantofi vreme de cateva minute. Mediul va fi dezinfectat imediat. Ceapa functioneaza in acest caz ca un sterilizator.
6. Pentru prevenirea deteriorarii firelor de par, o jumatate de ceapa tocata adaugata in sampon face minuni! Atentie! Daca ai scalpul alergic la substantele din ceapa, evita aceasta metoda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img