joi, 28 martie, 2024

6 lucruri care va imbolnavesc inima

Distribuie:

Publicat:

Bolile cardiace fac numeroase victime. Exista anumite lucruri care cresc sansele sa ai astfel de probleme de sanatate. Pe de alta parte, anumiti factori scad sansele de a suferi de boli cardiace. Iata care sunt lucrurile care influenteaza riscul de aparitie a bolilor de inima:

    Altitudinea la care locuiesti. Studiile au aratat ca oamenii care locuiesc la altitudini mari (intre 457 de metri si 2.297 de metri) risca mai putin sa dezvolte boli cardiace. Motivul este acela ca la inaltimi mari este mai putin oxigen. Asta inseamna ca inimia si plamanii vor functiona intr-un mod mult mai eficient.
    Numarul copiilor. Studiile au aratat ca in cazul femeilor care au fost insarcinate de cel putin patru ori, riscul de aparitie a bolilor de inima este mult mai mare. Cei care au facut studiul nu incearca sa le convinga pe femei sa aiba mai putini copii. Insa ei sustin ca in timpul sarcinii inima trece prin anumite transformari, la fel si sistemul imunitar. Si cred ca acesta este motivul pentru care riscul de aparitie a bolilor cardiace este mai crescut in cazul acestor femei.
    Nasterea prematura. Specialistii cred ca exista o legatura intre nasterea prematura si bolile cardiace. Se pare ca sunt crescute sansele ca o femeie care nu a putut duce sarcina pana la capat sa sufere in viitor de boli de inima. Ar putea fi si acesta un factor care contribuie la aparitia problemelor de sanatate.
    Micul dejun. Oamenii care mananca dimineata risca mai putin sa dezvolte probleme cardiace. Nu vor avea colesterolul marit, nici probleme cu tensiunea arteriala. De asemenea, in cazul lor riscul de a suferi de obezitate este mai scazut.
    Criticile legate de aspectul fizic contribuie, de asemenea, la aparitia bolilor de inima. Se pare ca atunci cand critici pe cineva din cauza greutatii in exces, persoana respectiva va fi afectata si la nivel fizic, nu numai psihic.
    Stresul creste sansele de a suferi de hipertensiune arteriala. De aceea este bine sa eviti situatiile stresante. Poate fi dificil uneori. Insa stii ca stresul nu iti aduce beneficii. Studiile au demonstrat ca exista o legatura intre stres si bolile cardiace.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img