vineri, 19 aprilie, 2024

6 lucruri pe care probabil nu le știați despre Frank Sinatra

Distribuie:

Publicat:

De la cicatrici și anchete FBI până la consumul regulat de Jack Daniel’s, artistul Frank Sinatra a avut o viață (și o moarte) mai interesantă decât ați crede.

1. Nașterea traumatică

Născut pe 12 decembrie 1915, într-un apartament din Hoboken, New Jersey, Francis Albert Sinatra avea o tentă albăstruie și nu respira când a fost scos din mama sa cu forcepsul. Considerat a fi mort, bebelușul a fost așezat pe tejgheaua bucătăriei în timp ce medicul o îngrijea pe mama sa. Bunica l-a luat pe nou-născut, l-a înfipt sub apă rece, iar micul Frank a bocit primul său cântec.

2. Insecurități fizice

Forcepsul și-a pus amprenta pe partea stângă a feței lui Sinatra, sub forma unei cicatrici care îi trecea de la colțul gurii până la linia maxilarului. În adolescență, a fost poreclit „Scarface”. De asemenea, a suferit de acnee ca adolescent, care i-a lăsat urme pe obraji. Rușinat cu privire la aspectul său de adult, Sinatra își aplica adesea machiaj pentru a ascunde cicatricile. Chiar și cu machiajul, ura să fie fotografiat pe partea stângă. Insecuritățile fizice nu s-au încheiat aici. Sinatra a purtat, de asemenea, pantofi pentru a-și spori statura cu câțiva centimetri.

3. Băutura preferată: Jack Daniel’s

Cocktailul preferat al lui Sinatra a fost un amestec de patru cuburi de gheață, două degete de whisky Jack Daniel’s și un strop de apă. „Aceasta este o băutură pentru domni”, a spus odată.

Faptul că Frank Sinatra a fost întotdeauna un fan înfocat Jack Daniel's este arhicunoscut, solistul fiind văzut de multe ori savurând whisky direct pe scenă. La cincisprezece ani după ce acesta a murit în 1998 (și a fost îngropat cu iubita sa etichetă neagră), Jack Daniel’s a creat un whisky special dedicat legendei. Sinatra Select a debutat în 2013, iar Arnett a urmat-o cu Sinatra Century, o versiune limitată pentru a sărbători 100 de ani de la ziua de naștere a solistului, pe 12 decembrie.

Pentru prima ediție de colecție s-au realizat butoaie speciale, care au fost crestate adânc pentru ca licoarea să ia cât mai mult contact cu dulceața și tonurile afumate ale stejarului. Astfel, Jack Daniel's Sinatra Select a dezvoltat o culoare intensă de chihlimbar și o aromă puternică, exact așa cum i-ar fi plăcut lui Sinatra. Îndrăzneț și unic în felul său, Jack Daniel's Sinatra Select e definit de o aromă bogată și caldă, cu delicioase tonuri de vanilie și caramel, accentuate de coajă de portocală și tonuri afumate. Savurează Jack Daniel's Sinatra Select astfel: 2 degete de bourbon, 3 cuburi de gheață și un strop de apă, așa cum ar fi făcut-o Frank. Și dacă doriți să țineți băutura ca Frank, nu atingeți marginea paharului. Țineți-l în mână, izolat de un șervețel de cocktail.

4. „Casa în care locuiesc”

În 1945, Sinatra a realizat un scurtmetraj, „Casa în care trăiesc”, în care s-a pronunțat împotriva antisemitismului și a intoleranței rasiale. În mod ironic, un deceniu mai târziu, înclinația sa liberală l-a etichetat ca simpatizant comunist în timpul proceselor McCarthy. Sinatra nu a mărturisit niciodată, dar a fost un alt lucru relevant în dosarul său FBI.

5. Dosarul FBI

Acel dosar FBI fusese inițiat de J. Edgar Hoover câțiva ani mai târziu, după ce un ascultător de radio i-a scris Biroului, spunând: „Zilele trecute am pornit un program Frank Sinatra și m-am gândit cât de ușor ar fi pentru anumiți producători să creeze un alt Hitler aici în America prin influența isteriei de masă". Sinatra fusese anchetat de FBI pentru că ar fi plătit medicilor 40.000 de dolari pentru a-l declara incapabil să servească în serviciile armate.

6. Tentative de sinucidere

Steaua lui Frank a căzut puternic la începutul anilor 1950. Era atât de deprimat încât a încercat chiar să se sinucidă. Mergând prin Times Square, a văzut mulțimi de fete care așteptau să intre la un concert susținut de noua senzație, Eddie Fisher. Simțindu-se depășit, Sinatra s-a întors în apartamentul său, și-a pus capul pe aragaz și a aprins gazul. Din fericire, managerul său l-a găsit la timp, întins pe podea, plângând. Sinatra a avut alte trei tentative de sinucidere, toate în timpul relației sale volatile cu actrița Ava Gardner.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img