vineri, 29 martie, 2024

6 semne că bei prea multă cafea

Distribuie:

Publicat:

Semne că bei prea multă cafea. Pe lângă efectele pozitive, există câteva laturi negative pe care toată lumea ar trebui să știe despre consumul excesiv de cafea.

Cei de la Bright Side iubesc cafeaua si vor sa ne împărtășeasca câteva lucruri despre consumul excesiv, care vă pot fi utile.

1. Ai o problemă cu stomacul

Cafeaua are de fapt un efect laxativ. Eliberează un hormon care face ca stomacul tău să accelereze activitatea în colon. Consumul prea mare de cafea poate duce la scaune moi și chiar la diaree. În plus, cafeaua favorizează refluxul gastro-esofagian. Dacă aveți probleme cu stomacul, este mai bine să vă reduceți consumul de cafea.

2. S-ar putea să te simți obosit după ce ai băut o cafea

Da, cafeaua vă stimulează sistemul nervos datorită conținutului său de cofeină și vă îmbunătățește, de asemenea, performanțele fizice cu 11-12%. Există însă o parte proastă. Adenozina, un element chimic găsit în cafea, crește mai întâi și apoi scade. Unele studii au observat că, după ce ați băut prea multa, vă puteți simți obosit și puteți adormi. Oboseala apare imediat.

3. Semne că bei prea multă cafea. Este posibil să aveți anxietate

Cofeina crește vigilența blocând adenozina care te obosește. Dar dacă ai doze mari în fiecare zi, poate duce la anxietate și nervozitate. Cafeaua este un declanșator pentru eliberarea de adrenalină care vă poate afecta comportamentul. Dacă observați că ați devenit prea nervos, este bine să încercați să vă controlați consumul de cofeină.

4. Semne că bei prea multă cafea. Ați început să vă confruntați cu insomnie

Cofeina te face să rămâi treaz, dar, în același timp, îți poate afecta somnul. Cercetătorii au arătat că un aport ridicat de cafea poate crește timpul necesar pentru a adormi. Dormi mai puțin și esti mai obosit în timpul zilei.

5. Aveți ritm cardiac rapid și simțiți oboseală

Efectul rapid al ritmului cardiac nu apare la toată lumea, dar este destul de comun. S-a dovedit la tineri, care au consumat doze mari de cafea, că cofeina vă poate crește pulsul. Consumul de cafea nu este recomandat persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială și cu inima.

6. Metabolismul tău accelerează și devii dependent

Cofeina este un supliment pentru arderea grăsimilor. Studiile au arătat că îți îmbunătățește metabolismul cu 3-11%. Cu toate acestea, este important să fii atent, deoarece unele persoane sunt intolerante la cafea, iar efectele negative sunt mult mai grave decât cele pozitive. Problema este că poți deveni dependent de cafea și să încetezi să bei suficientă apă – de care corpul tău are nevoie.

Nightwhisper

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img