vineri, 29 martie, 2024

6 sfaturi absolut grozave de înlocuire a ouălor în rețete

Distribuie:

Publicat:

Cu ce inlocuim ouale in retete? Există multe motive pentru care ar trebui să înlocuim ouăle in retete. Desigur, din ce în ce mai mulți oameni optează pentru o dietă vegetariană sau vegană pentru a-și demonstra angajamentul față de cauza animalelor. Cu toate acestea, alții nu-l pot consuma de teamă să-și crească colesterolul. În cele din urmă, există și cei care sunt alergici la acesta. Cu toate acestea, ouăle sunt un element important în gătit, fie că este folosit, de exemplu, pentru a lega alimentele sau pentru a avea consistența dorită. Indiferent de utilizarea acestuia, puteți înlocui cu ușurință albusul de gălbenuș, gălbenușul de ou sau oul întreg și puteți găsi alternative gustoase.

1) Pentru a lega o rețetă dulce

Folosești oul ca liant în rețetele tale? În acest caz, îl puteți înlocui cu o jumătate de banană zdrobită în produsele de patiserie sau cu un amestec de apă și făină de năut pentru un preparat savuros. Într-o prăjitură și mai ales în mousse-ul dvs. de ciocolată, puteți pune și 60 g de sos de mere sau piure de mere de casă. În caz contrar, puteți folosi un alt fruct care conține pectină dacă îl aveți (merișoare, castan, gutui, coacăze). Fiți conștienți că fructele vor adăuga puțin gust preparatelor voastre. În plus, va trebui să adăugați puțină praf de copt pentru a face prăjitura mai pufoasa.

2) Cu ce inlocuim ouale in retete? Pentru o prăjitură

Cu o oră înainte de utilizare, se macină 1 până la 2,5 linguri de semințe de in diluate în 3 linguri de apă. Obțineți un aluat gros de păstrat la frigider cu o oră înainte de utilizare, ceea ce vă va permite să obțineți prăjituri foarte consistente. De asemenea, puteți amesteca o lingură de oțet și o linguriță de praf de copt pentru un tort foarte pufos. În cele din urmă, 3 linguri de unt organic de arahide vor inlocui, de asemenea, oul.

3) Praful de copt, uleiul și apa

Se amestecă două linguri de apă și o lingură de ulei vegetal. Apoi adăugați o linguriță de praf de copt și amestecați bine. Va trebui doar să puneți acest amestec în preparatul dvs. în loc de ou.

4) Cu ce inlocuim ouale in retete? Semințe de in și apă

Combinația dintre aceste două elemente dă un rezultat gelatinos (și bogat în omega 3). Prin urmare, poate înlocui albusul de ou în preparatele tale. Pentru a o folosi, amestecați 5 g semințe de in și adăugați-le la 15 ml apă. Apoi amestecați până devine omogena. Semințele de chia sunt, de asemenea, o opțiune excelentă. Pentru a face acest lucru, amestecați 1 linguriță cu 5 lingurițe de apă (8 cl). Apoi, lăsați-l timp de 15 minute, până când semințele iau un aspect gelatinos.

5) Amidon

Amidonul de cartofi, amidonul de porumb și tapioca vor adăuga forță preparatelor tale. Pentru mâncărurile tale savuroase, gândește-te și la piureul de cartofi sau dovleci, pasta de roșii sau făină de ovăz pentru a înlocui ouăle în mod eficient.

6) In bezele

Este neobișnuit, dar sucul de năut (sau aquabafa) poate înlocui albusul de ou pentru a face bezeaua plăcută sau mousse de ciocolată! Pentru aproximativ douăzeci de bezele, folosiți 100 ml de su de năut alb. Se adaugă treptat 180 g de zahăr de trestie și câteva picături de extract de vanilie, dacă doriți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img