miercuri, 24 aprilie, 2024

6 sfaturi esenţiale pentru a te bucura din plin de anotimpul rece

Distribuie:

Publicat:

Anotimpul de iarnă se apropie cu paşi repezi, însă până atunci, ar trebui să te bucuri din plin şi de zilele rămase de toamnă. Chiar dacă trecerea bruscă de la temperaturile caniculare de august la adierea vantului şi umiditatea ploilor de toamnă te-a luat prin surprindere şi în acest an, singura ta opţiune este să îţi păstrezi pozitivismul şi să profiţi de această perioadă colorată a anului.

Schimbările apărute în acest anotimp îţi pot afecta starea de spirit. Vremea de toamnă poate avea un puternic impact asupra ta, deoarece este foarte înşelătoare, trecând în fiecare zi prin 3 stagii diferite. În cadrul dimineţii, temperaturile sunt mici, potrivite pentru toamnă, în timpul prânzul termometrele indică valori nemaipomenite pentru o vară târzie, însă spre seară, iarna îşi pune amprenta prin puţinele grade Celsius prezente în aer. Pe lângă aceste fluctuaţii de temperatură putem include în acest capitol şi prezenţa ploilor, căderea frunzelor sau lipsa frecventă a razelor puternice ale soarelui. Din cauza tuturor acestor schimbări te poţi simţi obosit, nemotivat, trist, melancolic, stresat sau chiar neputincios.

 

Totuşi, indiferent cum este vremea de afară şi cum îţi influenţează acest lucru starea de spirit, află în acest articol 6 sfaturi esenţiale pentru a te bucura din plin de această perioadă a anului. 

 

1. Consumă alimente sănătoase, gătite corespunzător! – Toamna este anotimpul perfect în care îţi poţi focusa atenţia asupra unei alimentaţii cât mai sănătoase. Pământul abundă de fructe şi legume proaspete, pline de vitamine şi nutrienţi, aşadar acum este momentul perfect să îţi vitaminizezi organismul şi să îţi întăreşti sistemul imunitar. Fie că alegi să consumi fructele şi legumele crude sau în diverse reţete, nu ezita să le introduci în alimentaţia ta. Dacă alegi să le mănânci crude, îţi recomandăm să nu le cureţi de coajă, deoarece acolo se află majoritatea substanţelor nutritive şi a vitaminelor. De asemena, dacă introduci aceste alimente sănătoase în diverse preparate, asigură-te că le pregăteşti corespunzător, astfel încât să nu îşi piardă din proprietăţi. O soluţie foarte bună pentru a prepara şi a salva toate beneficiile acestora este un  aparat de gatit cu aburi, datorită faptului că în timpul gătitului, vitaminele şi enzimele se păstrează intacte şi nealterate.

 

2. Profită de zilele cu soare! – Soarele îşi face destul de rar apariţia în aceste luni ale anului. Chiar şi atunci când iese de după nori, nu mai are atâta putere să  încălzească aerul, fiind şi denumit Soare cu dinţi. Vitamina D este foarte importantă pentru organism, aceasta ocupându-se de menţinerea nivelurilor normale de calciu şi fosfor din sange. Această vitamină este produsă de organism în mod natural atunci când pielea este expusă la soare, însă se găseşte şi în diverse alimente, precum peşte, ouă, sau produse lactate. Dacă îţi doreşti un organism sănătos, alege de fiecare dată când vezi razele soarelui de sub nori, să ieşi la o plimbare şi să te bucuri de prezenţa acestuia.

 

3. Nu renunţa la mişcare! – Deşi vremea de afară nu este una care să te inspire să ieşi la alergat sau să mergi spre sală, nu renunţa la sport. Mişcarea este foarte bună atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru cea mentală. Prin efort sunt eliminate endorfine, respectiv moleculele fericirii, în timp ce activitatea fizică stimulează dopamina, esenţială pentru o stare de bine. Aşadar, dacă te simţi nemotivat, pune-ţi melodiile preferate şi începe să faci sport în aer liber, la sală, sau chiar şi în confortul casei tale. Te vei simţi mult mai bine după!

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img